For femti år siden gikk de ut fra realskolen på Stokmarknes.
For femti år siden gikk de ut fra realskolen på Stokmarknes. Foto: Innsendt:

Møttes etter 50 år

HADSEL: De kom fra Tromsø i nord til Nøtterøy i sør. I helga møttes de på Stokmarknes – femti år etter at de var ferdig med realskolen og var grønnruss.

Inger Hope, en av initiativtagerne til treffet, har laget et resymé til Bladet Vesterålen, som du kan lese under her. Først vil hun bare få sitere en av deltagerne; «Det er første gang jeg har spist meg rundt Hadseløya».

– Vi har hatt ei fantastisk helg, tross regnværet, sier Inger Hope til Bladet Vesterålen. Her er hennes sammenfatning av femtiårsjubileet:

50 års jubileum på Stokmarknes

«I helga var 24 godt voksne «elever» samlet på Stokmarknes for å feire  at det var 50 år siden vi var ferdig med realskolen her på Stokmarknes og vi fikk betegnelsen grønnruss.

Initiativtagerne bak treffet var Inger Hope, Gerd Skaar Johansen, Aud Eide og Sissel Jensen Tande

Disse godt voksne elevene kom fra hele landet; fra Tromsø i Nord til Nøtterøy i sør. Mange hadde ikke sett hverandre siden vi forlot skolen på Stokmarknes for 50 år siden. 

Grønnrussen jubler på Stokmarknes.
Grønnrussen jubler på Stokmarknes. Foto: Innsendt
Helga bød også på matopplevelser i massevis.
Helga bød også på matopplevelser i massevis. Foto: Innsendt

Vi hadde «bli-kjent-fest på fredagskvelden i 2. Etg på Rødbrygga. Vi er ikke eldre enn at vi også hadde med oss to av lærerne fra den gang, Johan Johansen og Elisabeth Delp. 

Lørdag formiddag møttes vi på den gamle delen av Hadsel videregående skole og fikk et gjensyn med lokaler fra en svunnen tid. Rektor Åse Jakobsen fortalte om utviklinga av skolen fra vi gikk der og til nybygget som reiser seg utafor vinduet hvor vi sto.

Vi hadde leid buss så etter omvisningen startet vi på vår kulinariske reise Hadseløya rundt, en reise i kunst og mat.

1.stopp var på Galleri Uvær hos Siv Johansen. Her fikk vi servert en nydelig lunch, etterfulgt av kaffe og kake fra Bettys Tesalong. Galleriet fikk nok noen kunstgjenstander mindre etter vårt besøk. Mange benyttet sjansen til å få et minne med seg fra Galleriet.

Ferden gikk så videre rundt øya mot Melbu hvor vi hadde neste stopp på Neptun hos Neumann’s Røykeri og Supperclub som hadde åpnet spesielt for oss denne lørdagen. Her fikk vi servert varmrøkt laks på nydelig bruschetta, supplert med Brown Ale med blæretang. Imponerende var konklusjonen fra de tilreisende gjester.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om kvelden var vi samlet på Hurtigrutens Hus  for middag og sosialt samvær til uti de små timer».