En flott gjeng fra Myre skole på Snytindhytta i forrige uke.
En flott gjeng fra Myre skole på Snytindhytta i forrige uke. Foto: Håvard Bråthen

Myre-ungdom på Snytindhytta

16 elever og to lærere fra 9. og 10. klasse ved Myre skole har vært på tur til Snytindhytta. I et flott høstvær gikk turen fra Løbergsbukta. Stien oppover var perfekt merket, og stemninga på topp da elevene kom fram. Hytta var i utmerket stand og badstua fungerte utmerket, rapporterer lærerne Håvard Bråthen og Lasse Berglund.

Onsdag i forrige uke la altså de 18 i veg til Snytindhytta i Sortland kommune. Været var dessverre ikke det beste, med lave tåkeskyer og mye fuktighet i lufta og på bakken. Stemninga var likevel god da turen starta opp Løbergsdalen i Gullesfjorden. Velvillige foreldre hadde sørget for skyss til Løbergsbukta.

En våt marsj på 9 km i kupert terreng lå foran elevene, de fleste med bra stor oppakning på ryggen. Heldigvis er stien godt merka, og etter 3-4 lange timer var det godt å komme fram til den fine Snytindhytta som Vesterålen Turlag driver (se bilde). Der ble det full utflating og god stemning med mat, badstu, sjakk og andre aktiviteter.

Torsdag morgen letta skylaget, og tilbaketuren ble en opplevelse for seg selv med flott utsikt underveis. Noen elever bada i iskalde fjellvann! Det var en sliten, men fornøyd gjeng som var glad for å se at foreldrene kom som avtalt for å hente dem.

Turen er en del av Myre skoles felles høsttur på ungdomstrinnet, der alle elever er på ulike turer i friluft en hel dag. Det var stor oversøkning til Snytind-turen i år, slik at 8.-klassingene må vente til neste år. Skolen er godt fornøyd med at så mange ønsker å utfordre seg selv på litt lengre turer og overnatting.

I år er det første året Myre skole har elever fra Alsvåg på ungdomstrinnet, og det er derfor på sin plass at vi innfører årlig tur til Snytindhytta. Det har nemlig lenge vært en tradisjon på ungdomstrinnet ved Alsvåg skole.

Snytindhytta med Møysalen i bakgrunnen.
Snytindhytta med Møysalen i bakgrunnen. Foto: Håvard Bråthen

Turen til Snytindhytta var altså en del av et større konsept der hele ungdomstrinnet var på tur torsdag. Ellers kunne elevene velge mellom sykkeltur rundt Lifjorden, fisketur i Skrådalen, padling på Alsvågvatnet, roing ut fra naustene på Sommarøya, tur til Gisløyskaga og fjelltur til Øvergårdsfjellet/Kvanntinden eller Skipet. En allsidig meny, altså. Tungt skydekke på morgenen skremte ingen, og belønninga kom altså etter et par timer da sola kom fram og renska bort alt av skyer. En herlig dag med variert friluftsliv og fysisk aktivitet.