John Danielsen tar over som ordfører i Øksnes, og Karianne Bråthen takker for seg som ordfører.
John Danielsen tar over som ordfører i Øksnes, og Karianne Bråthen takker for seg som ordfører. Foto: Sverre Idar Lakså

Nå er John ordfører i Øksnes

ØKSNES: John Danielsen ble stemt inn som ordfører med stemmene fra Sp, Frp og Høyre. – Nå må vi samarbeide i de neste fire årene, også på tvers av partigrensene, sier Danielsen.

Senterpartiet ble valgvinneren i Øksnes, og med støtte fra Frp og Høyre har John Danielsen (Sp) flertallet bak seg som ordfører.

Første kommunestyremøte i Øksnes i denne perioden gikk av stabelen tirsdag, og etter at medlemmene til formannskapet var valgt inn, var det klart for ordførervalg.

Senterpartiet (8), Høyre (2) og Frp (2) stemte for John Danielsen (Sp) som ordfører, og Arbeiderpartiet (5), SV (2) og Venstre (2) stemte for Karianne Bråthen. Dermed var det klart at ordfører i Øksnes for de neste fire årene blir John Danielsen.

– Jeg skal ikke snakke om de fire siste årene, men velger heller å se framover for de kommende fire årene, sier John Danielsen.

Han sier at han anser det slik at målet til samtlige politikere i kommunestyret er jobbe for innbyggerne i Øksnes.

– Derfor må vi ikke være redde for å samarbeide på tvers av partilinjer. Alle her i salen må gjøre det de kan for å påvirke sine partifeller på fylkes- og storting, for å få til de gode løsningene for Øksnes, sier Danielsen.

Han la til at når det kommer til valgløftene som Senterpartiet har gitt, så skal de jobbe målrettet for å innfri.

– Eiendomsskatt har vært mye diskutert, og vi har foreslått å fryse den for 2020, og det tror jeg det er noe som kommunestyret vil slutte seg til, sa Danielsen.

Han sier også at planene for nytt basseng og nytt skolekvartal er noe som posisjonen de neste årene vil kjempe for å realisere, dersom det er økonomisk bærekraftig.

– Så er det også slik at vi er inne i ei ny tid. Sosiale medier er sterke kanaler for å formidle politiske budskap. Her oppfordrer jeg til fortsatt forsiktighet og vennlig debatt i årene som kommer, avsluttet Danielsen, før han inntok ordførerstolen framme ved siden av rådmann Elise Gustavsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter at både avtroppende og påtroppende ordfører hadde holdt sine taler, ble det stemt over varaordfører for kommende år. Der ble Ken-Ivan Reinholdtsen (Frp) stemt inn av Sp, Frp og Høyre.