De kommer til Vesterålen: Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase er programledere for Sommerbilen minutt for minutt, og de skal kjøre fra Tromsø til Tranøy, blant annet gjennom Vesterålen. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Nå kommer de i bil, og besøker Vesterålen

NRK skal kjøre minutt for minutt-sendinger i år også, men ikke helt som planlagt. Likevel får Vesterålen besøk, over flere dager. Nå ønsker de tips om hvor de skal stoppe.

Mandag ble det kjent hvordan NRKs alternative sommersatsing blir. Opprinnelig var planen at NRK skulle sykle landet på langs, og vise minutt for minutt-sendinger fra sykkelsetet.

Men NRK skriver selv at risikofaktorene med sykkelsatsinga ble for mange med tanke på smittevern som følge av koronakrisa.

Besøker Vesterålen: Ronny Brede Aase er en av programlederne for Sommerbilen minutt for minutt Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

I stedet skal en knall gul Volkswagen Caravelle frakte to programledere sørover i vårt langstrakte land.

– Det blir en reise på norske veier gjennom vakker natur og landskap. Med Sommerbilen kommer vi rundt i landet og treffer folk der de er denne sommeren. På ferger, rasteplasser, der de bor eller ferierer, sier Kristin Ytre-Arne, fungerende programsjef i NRK region vest.

Turen blir delt inn i flere etapper, med to programledere på hver etappe. Programlederne som skal kjøre strekninga fra Tromsø til Tranøy, er Ronny Brede Aase og Tuva Fellmann. Begge er kjent fra programmer på NRK P3 gjennom mange år.

Besøker Vesterålen: Tuva Fellmann er en av programlederne for Sommerbilen minutt for minutt. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

I vår har Fellmann og Aase, som også er samboere, laget podcasten «I karantene med Ronny og Tuva», som i utgangspunktet ble startet fordi Aase havnet i karantene etter et ferieopphold like før koronarestriksjonene trådte i kraft.

Flere etapper i Vesterålen

På NRKs nettsider ligger kartskisser som viser rutene NRK skal kjøre. Kartet over Vesterålen viser at strekningene Andenes-Forfjord og Melbu-Lødingen skal kjøres. Nå ønsker NRK tips om hvor de skal stoppe og hvem de skal besøke.

Alle kan sende inn tips om hvem bilen skal besøke.

NRK skriver at det legges opp til at turen blir til mens det kjøres. Hyggelige verter, fergekøer og annet er ting som kan gi etappene variasjon.