Ordførerkandidat for Sortland Sp, Karl-Erling Nordlund.
Ordførerkandidat for Sortland Sp, Karl-Erling Nordlund. Foto: Senterpartiet

– Nå må vi snakke om hvordan vi skal rigge skuta

Senterpartiet ble største parti i Sortland, med ei oppslutning på 26,7 prosent, opp rundt 20 prosent fra forrige valg. - Skolestruktur har nok vært viktig for mange i dette valget, sier ordførerkandidat Karl-Erling Nordlund.

Senterpartiet ble største parti i Sortland med 26,7 prosent oppslutning, knepent foran Høyre, som fikk 26,1 prosent oppslutning. Partiet får dermed syv seter i kommunestyret, og sammen med Arbeiderpartiet (17,3 prosent og fem seter), Rødt (9 prosent og tre seter) og SV (8,5 prosent og to seter) er de sikret flertall i kommunestyret.

Tar vi med at det ser ut til at Miljøpartiet de Grønne får en person inn i kommunestyret, kan flertallet de kommende årene bli enormt i Sortland.

– Dette er svært hyggelige tall for oss, vi går jo opp rundt 20 prosent, sier ordførerkandidat for Sp, Karl-Erling Nordlund til Bladet Vesterålen.

Om han ser i retning ordførerstolen, vil han ikke svare på riktig ennå.

– Nå må vi forhandle med de andre partiene om hvordan vi skal rigge skuta for de neste fire årene, så får vi ta det derfra, sier Nordlund.

Han gleder seg over at det rødgrønne samarbeidet i Sortland har fått fornyet tillit.

– Skolestruktur har nok vært ei viktig sak for mange velgere, og det er selvsagt noe som vi må forhandle om nå, sier Nordlund.

Han legger til at han tror den generelle politikken til Senterpartiet, som blant annet handler om å holde offentlige tjenester nært folk, har stor betydning.

– Nå skal disse hyggelige tallene feires, men jeg lar ikke feiringa gå ut over mårradagen, sier Nordlund.

Valgresultater for Sortland