Ny kollega: Christine Nevervik er avisas nye journalist, og hun skal ha base på Stokmarknes. Foto: Hilde Jørgensen

Nå skal hun skrive for Bladet Vesterålen

SORTLAND: Christine Nevervik føler hun er kommet på rett hylle i livet, og tar jobben som ny journalist i Bladet Vesterålen på strak arm.

Hun skal ha base på lokalkontoret på Stokmarknes, og dermed sørge for at det fortsatt er to journalister som dekker nyhetsbildet i Hadsel.

Christine Nevervik (34) kommer opprinnelig fra Saltdal, etternavnet stammer da også fra Nevervik på Helgeland. Hun har bodd mange år i Porsgrunn, og etterpå flere steder i landet, men har aldri vært i Vesterålen. Det skremmer ikke.

– Førsteinntrykket av Vesterålen er bra. Jeg har hørt at folk er åpne og trivelige, og så langt synes jeg det stemmer, sier hun.

Les også
Dette synet har møtt Geir i ukesvis: – Ser ikke ut langs veiene

Jobben som lokaljournalist i en region som aldri sover, men der det skjer mye og alltid er noe å fortelle fra, synes hun er spennende.

– Jeg startet som frilanser i 2013 i Telemarksavisa, da ble jeg kastet inn i alle mulige nyhetssaker. Det var «learning by doing» kan du si, og en god erfaring å ha med seg, sier Nevervik, som er utdannet lærer innen kunst og handverk.

Ved en tilfeldighet begynte hun å skrive for pressen.

– Det var en aha-opplevelse, der jeg fort skjønte at det var dette jeg skulle gjøre i livet. Jeg har jobbet mye med kultur, feature og fotoreportasjer. Det beste med å være journalist er at jeg får bruke kreativiteten min, og så liker jeg at det skjer noe hele tiden. Det er tempo og driv, så slik sett er dette ulikt andre yrker. Da jeg startet som journalist var jeg på rette hylla i livet mitt, det var en sterk opplevelse, utrolig artig og veldig fint, forteller hun.

I 2018 startet hun på ei bok med familiehistorien sin om Nordlandsbanen, da både oldefar, bestefar og far har vært tilknyttet den. Hun fikk stipend og bokprosjektet, som er gjennomført i Saltdal, er inne i siste kapittel.

– Mens jeg arbeidet med boka der, fant jeg ut at jeg vil bo i nord, og søkte på jobber og fikk denne. Nå håper jeg at jeg får fotfeste her, jeg er litt lei av å flytte omkring, sier hun.

Men hun innrømmer at hun er en innlandskrabbe, og dermed ikke så kjent med hav og fiske som er dominerende trekk i Vesterålen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg liker fisk, men vet lite om kystkulturen. Da er det jo bra at jobben min er å stille spørsmål.

Utenom at hun er opptatt av å gjøre en god jobb, er hun både nysgjerrig, kunnskapstørst og glad i folk, mener hun. I tillegg har hun et kreativ side utenom jobb med blant annet strikking og spinning, ja hun designer egne oppskrifter og har vært aktiv i husflidslag.

Andre dagen i nyjobben har hun flere oppdrag på lista, men er kanskje litt ukjent i geografien.

– Utfordringa nå er å bli kjent med regionen. Jeg har begynt som journalist på nye steder før, så jeg vet at det går bra. Man skal bare oppføre seg pent og være blid, sier Nevervik.