På talerstolen: Erna Solberg på talerstolen under Stortingets spørretime. Foto: Stortingets Nett-TV

Nekter ansvar for ferge-opprøret

Da statsminister Erna Solberg (H) ble spurt om ferge-opprøret i distriktene, sendte hun kravet om billigere billetter til fylkespolitikerne, skriver VG.

– Regjeringen er opptatt av et godt fergetilbud, men det er slik at fergetakster for fylkesfergene er et ansvar for fylkespolitikerne, sa Solberg i Stortingets spontanspørretime onsdag formiddag, skriver VG.

– Hvorfor velger statsministeren å føre en politikk som gjør det dyrere å komme seg til og fra jobben? spurte Ap-nestleder Hadja Tajik.

– Politikere må ta ansvar for det ansvaret de har, svarte statsministeren.

Hun stilte i stedet et motspørsmål til Arbeiderpartiet:

– Skal vi frata fylkeskommunene for dette ansvaret fordi rødgrønne politikere i fylkene ikke tar det? Må jeg overta ansvaret for at de ikke kan levere?

– Regjeringen har selv valgt å ikke finansiere merkostnaden for de grønne fergene. Skal regjeringen ta denne regningen, eller skal kystfolket ta denne regningen, spurte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Jeg synes ikke det er perfekt at prisene går opp. Men fylkespolitikerne må ta ansvaret for dette, svarte Erna Solberg, og la til at det handler om delegering av makt.