Palleløpet eer en sikker vinner under Flesnes i fest. Ikke alle kommer tørrskodd over vannet. (Arkiv
Palleløpet eer en sikker vinner under Flesnes i fest. Ikke alle kommer tørrskodd over vannet. (Arkiv Foto: Idar Ovesen

Noen får det vått på Flesnes

KVÆFJORD: Kickoff på valgkampen, bygdevandring, signerte fotballskjorter, «Flesnenes mester» og mere til. Og ikke å forglemme – noen kommer garantert til å bli våt under Flesnes i fest.

– Vi gleder oss! forteller Birger Holand i arrangementskomiteen til Bladet Vesterålen.

Det er klart for det tiende Flesnes i fest, og hele bygda «står på hodet» for det populære arrangementet.

Birger Holand & Co kan skilte med et variert programtilbud, som favner både lokalpolitikk, husbyggere, historieinteresserte såvel som de som bare vil ha en hyggelig opplevelse med mye artig som skjer.

Det nærmer seg kommune- og fylkestingsvalg, og Flesnes i fest har et eget opplegg der Gullesfjords egen professor Kjell Arne Røvik skal være ordstyrer.

– Tema blir Gullesfjord, og vi spør hva de politiske partiene kan love oss de neste fire årene, forteller Holand. Ordfører, varaordfører og kandidater for alle partier som stiller til valg i Kvæfjord kommer til Flesnes.

Fergehistorie

Fergehistorie over Gullesfjorden blir fortalt under bygdevandringa. Det har til og med vært ølservering undre overfarten i tidligere tider. 4H og forhistorien til Nordlaks blir også presentert under bygdevandringa, der det blir servering underveis.

Det blir barnekino med «Løvenes konge» og pubkveld i lavvoen. Det blir kafé og salgsboder, og sjøredningskorpset i Hadsel kommer. «Flesnenes mester» er en uhøytidelig «lek» der lokale bedrifter blir utfordret til å stille med hver sin person. Her står både heder, ære og berømmelse på spill visstnok.

Boligprosjekt

Flesnes-bygda ønsker flere bofaste og har et boligprosjekt på gang. Festdagene har fått tak i både Husbanken og utbygger, som stiller for å fortelle om planen.

– Tre kommunale tomter som er byggeklare vil være mulig å kjøpe på dagen – for ei krone stykket – reklamerer en forhåpningsfull Holand.

Han kan også friste med fotballskjorter signert av spillere i norske toppklubber – deriblant Brann, Fredrikstad og Bodø/Glimt – som skal auksjoneres bort til inntekt for barnekreftsaka.

Når Flesnes i fest går mot slutten kan du først være med på gudstjeneste i lavvoen, og så følge barneleker, sluttspill i fotballcupen og det legendariske palleløpet, som avslutter Flesnes i fest.

Én ting er sikkert: Noen kommer garantert til å bli våt under det løpet!