Artisten Joddski kommer til Naustvikafestivalen i somemr.
Artisten Joddski kommer til Naustvikafestivalen i somemr. Foto: Innsendt

Nord-norsk rapper til Øksnes-festival

ØKSNES: Joddski skal avslutte Naustvikafestivalen 2018.

Den norske hiphop-legenden skal få opp stemninga på sitt sedvanlige vis med heftig nord-norsk rap, inspirert av både reggae, rock og andre sjangre.

– Joddski kommer til oss etter å ha spilt på OverOslo, Karlsøyfestivalen og Trænafestivalen. Vi gleder oss helt vanvittig mye, skriver festivalsjef Edvard M. Pettersen i en pressemelding.

Naustvika ligger på vestsiden av Meløya i Øksnes. Den litt bortgjemte vika skal i sommer være arena for Naustvikafestivalen midt i juli, og vil inkludere konserter med en håndfull artister.

Festivalen satser på å ha en bred profil og skal huse både etablerte og fremadstormende artister. Kortreist mat og drikke vil bli servert på festivalområdet.

Målet er å arrangere en årlig musikkfestival av høy kvalitet for Øksnes’ lokalbefolkning, gjennomstrømmende gjester og potensielle tilflyttere.

Om artisten

Om Joddski er det bare å si at artisten tidligere er kjent som Jørg-1, en av norsk hiphops virkelige veteraner. Som 50 prosent av hiphopduoen Tungtvann slo han igjennom ved årtusenskiftet, og etablerte nesten egenhendig norskspråklig rap som en sjanger.

Tungtvann la ned i 2007. På by:Larm i 2009 sto Jørg-1 fra Tungtvann på scenen under navnet Joddski, akkompagnert av fullt band, og med inspirasjon fra både reggae, rock og andre sjangre etablerte han seg på nytt som soloartist.

Med deltakelse i TV2s Det Store Korslaget ble han introdusert for det bredere lag, spesielt nord for Røros, og via tolkninger av blant annet The BlackSheeps sin «Oro Jaska Beana» opplevde han allsang på konsertene lenge før han ga ut sitt første offisielle album Krig & kjærlighet i 2010.

I år headlinet han Blåfrostfestivalen hvor han for første gang produserte sitt nye prosjekt «Glasshuset». Med det har Joddski vendt nesen hjemover, og spilt inn album hjemme i Bodø for første gang. Det ryktes at plata kommer i flere installasjoner, og at vi snakker en treårsplan for prosjektet.

Trenger frivillig innsats

Festivalens igangsettere er Edvard Michailoff Pettersen og Matias Pettersen. Edvard jobber i dag med kulturproduksjoner og artist management/booking. Matias er utdannet sivilingeniør i datateknologi. Begge er bygdepatrioter på sin hals.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er helt avhengige av frivillig hjelp når den første utgaven av Naustvikafestivalen går av stabelen i sommer. Som frivillig kan man bidra med ulike arbeidsoppgaver før, under eller etter festivalen, man vil få innblikk i hvordan festival arrangeres og man blir en del av et lite team som jobber sammen for å få Naustvikafestivalen 2018 til å bli kanonfin, opplyser de.