Digitalt årsmøte: Nordland SV – trolig første parti som holdt fylkesårsmøtet digitalt. Møtet ble også streamet på YouToube. Foto: Innsendt

Nordland SV ble digital pionér

– Vi er trolig første parti i Norge som har avholdt et fylkesårsmøte digitalt, skriver Nordland SV i ei pressemelding.

70 delegater og fire observatører logget seg den 29. mars på en digital videokonferanseplattform for å delta på fylkesårsmøtet i Nordland SV. Trolig det første digitale årsmøtet som noen sinne er avholdt i et norsk parti.

Helga den 28. – 29. mars skulle Nordland SV egentlig ha avholdt sitt årlige fylkesårsmøte i Bodø, men de store samfunnsmessige omveltningene grunnet koronaviruset førte også til at Nordland SV måtte ta grep.

Da fylkesstyret i midten av mars besluttet å avlyse det fysiske møtet, ble det samtidig vedtatt at møtet skulle avholdes digitalt. En formidabel innsats gjort av fylkesstyret med skolering av delegatene i det digitale verktøyet, og en god porsjon velvilje fra samtlige, førte til at fylkesårsmøtet likevel gikk av stabelen – i et litt komprimert format.

Nordland SV føyer seg med dette inn i rekken av arbeidstakere med hjemmekontor rundt om i landet som har erfart en bratt læringskurve rundt bruk av IKT.

Etter endt møte var tilbakemeldingene fra årsmøtedelegatene at gjennomføringen gikk over all forventning, og observatør ved fylkesårsmøtet, stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV), pekte også på at dette var en miljøvennlig måte å avholde møte. Partileder Audun Lysbakken, som også skulle delta på det fysiske møtet i Bodø, deltok digitalt fra Oslo.