Sykehusene «trapper opp» smitteverntiltak. Foto: Nordlandssykehuset

Nordlandssykehuset skjerper inn koronaregler

HADSEL: Fra og med mandag 27. juli skjerper Nordlandssykehuset inn reglene for pasienter, pårørende, ledsagere, besøkende og ansatte som har vært på reise utenfor Norge.

Disse reglene kommer i tillegg til karantene- og isolasjonsregler etter reiser til røde land, nærkontakt med covid-positiv eller påvist covid, går det fram av et presseskriv fra Nordlandssykehuset.

Reglene gjelder personer som har være på reise i grønne land utenfor Norge hvor det er mindre enn 10 dager siden innreise til Norge.

Følgende regler gjelder for de ulike gruppene:

Pasienter – poliklinikk og dagbehandling

• Får utlevert munnbind ved ankomst til sykehuset og oppfordres til å holde best mulig avstand til andre personer og være bevisst håndhygiene.

• Bes om å komme så punktlig som mulig til fastsatt tidspunkt.

• Ved behov for ledsager bør pasienter ha med ledsager som ikke har vært utenfor Norge siste 10 dager.

Pasienter – innlagte

• Pasienter som har vært på reise utenfor Norge de siste 10 dager blir tatt Covid-19 prøve av, og satt i karantene på rom inntil negativt svar foreligger.

• Planlagte innleggelser, inklusive operasjoner, vil bli forsøkt flyttet til 10 dager etter hjemkomst fra utlandet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Besøkende

• Som hovedregel tillates ikke besøk av personer i karantene, isolasjon eller av personer som har vært utenfor Norge i løpet av de siste 10 dager.

Ansatte

• Ansatte som har vært på reise i røde land eller hatt nærkontakt med covid-19 smittet skal i karantene. Ansatte som har vært på reise i grønne land skal testes og ha negativt prøvesvar før de møter på arbeid dersom det er mindre enn 10 dager siden innreise til Norge.