Ny smitte – dette sier kommunelegen

ØKSNES: – Følg reglene nøye, oppfordrer kommunen.

– Øksnes kommune fikk torsdag registrert ett nytt smittetilfelle av covid-19. Dette er i dag bekreftet med en andre positiv test som har vært nødvendig å gjennomføre, skriver varaordfører Ken Ivan Reinholdtsen i ei pressemelding fredag formiddag.

– Tilfellet er importsmitte i forbindelse med reise inn i kommunen. Vedkommende er isolert, og smittevernlegen vurderer at det er ingen fare for smittespredning, fortsetter meldinga.

Overfor Bladet Vesterålen utdyper kommuneoverlege Ellen B. Pedersen:

– Det er en utenlandsk statsborger som har kommet til regionen med fly. Svaret på den første testen, som var uklart, kom torsdag. I dag, fredag, kom den endelige bekreftelsen på at vedkommende er smittet, sier Pedersen.

Hun kan av personvernhensyn ikke si noe om årsaken til at vedkommende har kommet reisende til regionen.

– Vedkommende har vært i innreisekarantene siden ankomst, sier Pedersen, som legger til at det ikke er mistanke om smittespredning på reisen til Øksnes.

Dette er for øvrig det 21. smittetilfellet som er registrert i Øksnes, ifølge kommunen.

Sist vi så ei koronamelding fra Øksnes kommune var i slutten av januar – da tre personer hadde testet positivt 24. januar. Dermed har man nå gått tre måneder uten et nytt registrert tilfelle i kommunen.

– Vi ber om at alle følger nøye nasjonale myndigheters anbefaling slik at vi begrenser mulighet for spredning av smitte, sier varaordfører Ken Ivan Reinholdtsen.