Ventekarantene: Beboere i omsorgsboliger i andre og tredje etasje ved Bøheimen er satt i ventekarantene på grunn av den nye smitten. Foto: Bjørnar Hansen

Ny person smittet i Bø

BØ: En person er smittet av korona, og som følge av dette er alle beboere i omsorgsboliger i andre og tredje etasje ved Bøheimen satt i ventekarantene.

– En av de allerede kjente nærkontaktene fra smitteutbruddet i Bø har utviklet covid-19, skriver smittevernlege i Bø, Anders Svensson i ei pressemelding.

Han skriver videre at en person bosatt i omsorgsbolig ved Bøheimen er nærkontakt til den smittede. Som en følge av dette er derfor alle beboere i andre og tredje etasje ved Bøheimen satt i såkalt ventekarantene inntil eventuell smittekarantene er avklart.

Ventekarantene er en type karantene som knyttes til at det ventes svar på prøver.

– Beboerne må derfor unngå kontakt med andre de neste to-tre dager til prøvesvarene er klare og ny informasjon kan bli gitt, skriver Svensson.

Sykehjemmet, omsorgsboligene og kantina er stengt for besøkende de neste to-tre dagene inntil kommunen får svar på nye prøver. Legekontoret, NAV og fysioterapi driver som normalt.

– Bø kommune ber alle, også de som nylig har vært i karantene, om å være ekstra oppmerksom på symptomer på covid-19 som forkjølelse, hoste, feber, tung pust eller tap av lukt og smak. Har du symptomer må du ta kontakt med legekontoret for testing, skriver Svensson.

Ved spørsmål fra publikum er koronatelefonen 908 606 88 åpen mellom klokken 10 - 15 i morgen 3. mars.