God båt: Ketil Martinsen var meget godt fornøyd etter å ha fått prøvd båten sin i til tider stiv kuling fra Sortland til Myre. Foto: Svein Arne Nilsen

Nybåten Odd-Angel er kommet heim

ØKSNES: Det var en stolt eier og skipper som la til kai i Myre havn – for første gang med den nye båten Odd-Angel.

– Vi har gått med den fra Sortland og hadde til tider sterk kuling. Jeg er imponert over hvor god den var i sjøen. Jeg har ikke fått prøvd den i fiske, men førsteinntrykket er meget godt, sier Ketil Martinsen.

Båten er bygd på Nor-Dan Båtbyggeri i Evje i Telemark. Den er 10,99 meter lang og 4,16 meter bred og har en lastekapasitet på 17 tonn. Og nettopp den store lastekapasitet er en viktig grunn til at han har gjort denne investeringa.

Ville se nybåten: Flere sambygdinger ønsket å se på Øksnes’ nyeste fiskefartøy da den kom inn til Myre for første gang. Foto: Svein Arne Nilsen

Flere fordeler

– Jeg har tre kvoter og for å kunne drive et effektivt fiske, er det viktig å kunne ha muligheten til å kunne ha så mye fisk som mulig i rommet. I forhold til den andre båten jeg har er lastekapasiteten på denne to-tre ganger større. Det vil være en stor fordel, særlig under blåkveitefisket. Jeg vil også spare drivstoff, sier han.

– En annen fordel er at det er så god plass om bord at vi kan være et mannskap på to. Det vil gjøre det lettere å drive fiske, særlig når det er mye fisk som skal bringes i land, sier Martinsen.

God plass: Eier Ketil Martinsen har god plass å boltre seg på i styrhuset. Foto: Svein Arne Nilsen

Gleder meg

Det er to år siden han bestilte båten, og onsdag kunne han endelig legge nyinvesteringen til kai på Myre. Han vil ikke si noe om hvor mye han har betalt for båten.

– Men skulle jeg ha bestilt den nå, ville prislappen ha vært 8,5 millioner kroner.

Det var flere sambygdinger som hadde møtt opp på kaia for å se på den nye båten. Det syntes Martinsen var hyggelig. Nå gleder han seg bare til at det skal bli godt vær slik at han kan få prøve båten i fiske.

– Fungerer den like godt i fiske som den gjorde på turen fra Sortland til Myre, så kommer dette til å bli veldig bra.

– Opp to divisjoner

Å investere i nye fartøy er han ikke ukjent med. Det er ikke mer enn fire år siden han fikk bygd sjarken Victoria. Den skal han, inntil videre, beholde.

– Jeg vil si at med Odd-Angel har jeg rykket to divisjoner opp i forhold til Victoria. Jeg kan ha mer fangstredskaper med meg på havet og ha mer last om bord. Kort sagt kan jeg drive et mer effektivt fiske med båten, som jeg har kalt opp etter mine to bestefedre. Jeg hadde mye og nær kontakt med dem i oppveksten. Derfor dette navnet, sier Martinsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flaggpyntet: Sist skudd på stammen til fiskeflåten i Øksnes, Odd-Angel, hadde flagget i masten da den kom inn til Myre. Foto: Svein Arne Nilsen