Her jobbes det med å fjerne en snødunge i Sortland sentrum.
Her jobbes det med å fjerne en snødunge i Sortland sentrum. Foto: Håvard S. Mækelæ

Nyt – og måk – snøen mens den varer: Nå blir det sørpeførevær

Helgas snøvær førte til skikkelig ryddearbeid på Sortland, og snøskredvarsel i Ofoten og Sør-Troms. Men nå kommer varmegrader – og regn.

Helga var preget av nordvestlig vind og en hel del snø i hele regionen. Det gjorde kjøreforholdene vanskelig – og måke- og brøytejobben stor.

På Sortland var snøryddinga i full gang mandag formiddag: Rett nedenfor Bladet Vesterålens kontorer hadde entreprenørene samlet en høy snødunge midt i et veikryss, og de jobbet med å få ryddet snøen lengre unna.

Fullt omslag

Har du noe som ikke tåler større mengder med våt snø, så gjelder det å få det måket kjapt. For natt til tirsdag slår været om.

Tirsdag, onsdag og torsdag er det ventet regn over hele regionen. Ifølge Meteorologisk Institutts værmeldingstjenesteYr.no kommer det mest regn i de indre strøkene, men både Vesterålen, Ofoten og Sør-Troms kan vente seg sørpe- og glattis-føre.

Bløtt og blåst

Aller våtest skal det bli på onsdag. Da ligger det an til over 20 millimeter regn flere steder. Da blåser det også opp fra sørvest, så regioner som ligger utsatt til kan se fram til mer sidelengs enn loddrett nedbør. Der ligger Andøy verst an: Natt til torsdag er det varslet liten storm på Andenes.

Først i løpet av helga er det ventet at kuldegradene er tilbake. Da uten medfølgende nedbør. Julestemninga kommer og går.