Foto: Yr.no

Nyt sola mens du kan: Nå blir det vått

August har begynt bra i Vesterålen og omegn, men nå gjelder det å ha regnhyret klart.

Juni ble varm og juli ble søkkvåt. Nå i august har vi fått en liten smak på begge deler i starten, med lune sommertemperaturer i månedsskiftet.

De som ønsker seg tørt vær og temperaturer over 15 grader vil imidlertid se mørkt på de neste dagene. Ifølge værvarselet på Yr.no kan vi vente oss kjøligere vær og regn etter onsdagen denne uka.

Les også
Nest våteste juli i Nord-Norge siden 1900

Gjenværende varme

I dag onsdag skal været holde seg lunt på det verste, varmt på det beste i regionen. Tross noen meldte regndråper i løpet av dagen, og en regnskur nærmere midnatt, snakker man makstemperatur på 19-20 grader og minimumstemperatur på 13-16, avhengig av hvor man er.

Andenes ligger an til å få det kjøligst i skrivende stund, og Lødingen får det stabilt varmest – men med liten margin.

Kaldere

Nedkjølingen begynner så smått på torsdag, da makstemperaturen begynner å krype nedover til 15-16 i hele regionen – og første halvdel av dagen byr på regnvær. Riktignok med et solgløtt senere på dagen.

Deretter går vi inn i et langtidsvarsel med flere regndager og lite sol. Er du tidlig oppe på lørdagen kan du få deg noen soltimer enkelte steder i regionen, men senere på lørdagen er også noe av det tyngste regnet meldt.

Stokmarknes ligger her an til å bli det våteste kommunesenteret, med 12 millimeter regn i løpet av lørdagen. Andenes skal være tørrest, med «bare» 5,8 millimeter regn.

Søndagen skal by på opphold og skyet vær mesteparten av dagen, etter regnskyll tidlig på morgenen.

Ellers er det variabelt når og hvor ofte regnet treffer rundt om. Generelt ligger Sortland, Stokmarknes og Lødingen an til å få mest stabilt regnvær, mens Straume, Andenes, Borkenes og Myre kan få mer oppholdsvær.

Ifølge langtidsvarselet blir onsdag neste uke en bedre dag, og torsdag neste uke skal være sammenlignbar med torsdag denne uka. Den beste sommervarmen er uansett over i denne omgang.