Ny rektor: Mette Elisabeth Paulsen begynner på Sortland videregående skole. Foto: Nordland fylkeskommune

Nytt rektorbytte: Mette hopper over til naboskolen

SORTLAND: Mette Elisabeth Paulsen står i spissen på Sortland videregående skole når neste skoleår starter.

– Mette Elisabeth Paulsen har takket ja til å bli ny rektor ved Sortland videregående skole, og etterfølger dermed Rune Lødemel som går av med pensjon 1. august, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Paulsen tar over 1. august. Med det vil Sortland barneskole trenge ny rektor fra kommende skoleår:

– Mette Elisabeth Paulsen kommer fra stilling som rektor ved Sortland barneskole som har rundt 300 elever, og har vært tilsatt som rektor i Sortlandskolen siden 2011. I perioden 2007-2011 var hun konstituert rektor ved Strand skole, og har over 20 års erfaring som lærer i Sortlandskolen fra 1987 til 2008, skriver fylkeskommunen.

– Mette er utdannet allmennlærer fra Høgskolen i Nesna 1998, og har videreutdanning i IT for lærere fra Høgskolen i Østfold, ledelse og skolemiljø fra UiO og tok rektorutdanningen ved UiO i 2017.

– Mette har lang og solid ledererfaring, og er en trygg, inkluderende og målrettet leder med erfaring fra å lede pedagogiske utviklingsprosesser i skolen. Jeg er trygg på at hun i samspill med skolens ansatte, ledelse og tillitsvalgte vil bidra godt til å videreutvikle skolen til det beste for elevenes læring, og være et godt tilskudd til rektorkollegiet, sier fylkesdirektør for kompetanse og utdanning Nina Ellingsen Høiskar i meldingen.

– Jeg er veldig glad for tilliten og ser fram til å gå inn i en svært spennende lederstilling. For meg er det viktig å legge til rette for at både elever og ansatte trives og får utvikle seg. Jeg gleder meg til å bli kjent med elever og ansatte, og jobbe mot vårt felles overordnede mål om full gjennomføring i videregående skole, sier Mette E. Paulsen.