I Bladet Vesterålen lørdag 7. september ble saken omtalt første gang.
I Bladet Vesterålen lørdag 7. september ble saken omtalt første gang.

Opplysningsvesenets fond om fiskehjelle-søknad: – Ønsker ikke leieavtale

LØDINGEN: Opplysningsvesenets fond (OVF) presiserer at man ikke ønsker å inngå en leieavtale med Lofoten Sea Products, som ville innebære etablering av fiskehjeller på Kalvollen i Lødingen.

Lørdag 7. september skrev Bladet Vesterålen at Lødingen-selskapet Lofoten Sea Products, ved daglig leder Lisbet Kristine Hansen, har bedt Lødingen kommune om tillatelse til å sette opp fiskehjeller på Kalvollen.

I artikkelen blir det referert til et brev Hansen har sendt til kommunen, der hun skriver at hun har hatt kontakt med OVF, som eier det aktuelle området, med tanke på å få en leieavtale for tørking av fisk på området som ligger ned mot havet. ”Søknaden er nå behandlet og OVF er positive til en slik leieavtale”, lyder sitatet fra brevet.

Dette stemmer imidlertid ikke, sier arealforvalter i OVF, Per-Einar Eriksen, til Bladet Vesterålen.

– Vi i OVF stiller oss generelt positive til næringsutvikling, og ønsker å heie på det. Spesielt i utkantene. Og dette var også signalet fra oss da Lofoten Sea Products tok kontakt. Den konkrete søknaden er blitt behandlet hos oss, og ut fra ei totalvurdering så mener vi at det ikke er hensiktsmessig å gå inn på en slik leieavtale fra vår side, sier Eriksen.

Han ønsker ikke å si så mye om hva som inngår i denne totalvurderinga.

– Det er plusser og minuser. Vi sitter som grunneier og gjør ei vurdering som går på flere områder, sier han.