Haneseth VVS Sortland: Fra venstre: Morten Aanstad og Ragnar Jamt eier litt under halvparten av selskapet. Her sammen med de øvrige ansatte. Foto: Sverre Idar Lakså

På under et år har de doblet antall ansatte

SORTLAND: For et drøyt år siden startet Morten Aanstad og Ragnar Jamt opp Haneseth VVS Sortland. Da var det bare de to. Nå er det gått et år, og idag er de fem rørleggere og én lærling.

– Vi begynte å ansett den 1. februar, forteller daglig leder Morten Aanstad i Haneseth VVS Sortland.

Sammen med Ragnar Jamt startet han avdelinga på Sortland den 1. september i fjor. Selskapet eies av Aanstad og Jamt med 22 prosent hver, Magnus Nilsen med 5 prosent og Haneseth Gruppen med 51 prosent.

– Vi hadde en plan om å vokse langsomt, men det har gått litt fortere enn vi hadde sett for oss. Oppdragsmengden har vært eventyrlig god, og vi har fått gode tilbakemeldinger fra kundene våre, sier Aanstad.

Halvveis allerede

Han sier målsetninga er at selskapet på sikt skal telle 10 ansatte, men at de skulle være halvveis nå hadde han ikke sett for seg.

– Vi hadde vel heller ikke sett for oss at vi skulle være i nye lokaler, men det har gått slag i slag, og vi er selvsagt veldig glad for at vi har kommet så langt på ett år, sier Aanstad.

Selv har jobben hans gått over til en mer rein kontorjobb. Å administrere et selskap med fem ansatte, hvor det skal gis tilbud på jobber og lignende, krever tid.

– Det har vært mye jobb, men vi har begge hele tida hatt et ønske om å drive selv, så det er lystbetont, sier Aanstad.

Tar inn lærlinger

Han sier at i løpet av det siste året er også bedriften blitt godkjent som lærebedrift, og foreløpig har de én lærling i jobb.

– Men vi har lyst til å ta inn flere. Vi var litt spent i begynnelsen på om det var plass til oss, men det er tydelig at det er plass i markedet. Vi har også prøvd å gjøre landbruket til vår nisje, og per i dag har vi to større fjøsprosjekt på gang, sier Aanstad.

Han sier at i den forbindelse har de utarbeidet sin egen smittevernplan for arbeider i fjøs.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– På den måten kan både vi og kunden være sikre på at vi ikke overfører smitte fra et fjøs til et annet.

I tillegg har de fått oppdrag hos Nordlaks, Calanus, Jackon og ombord i flere båter.

– Mesteparten av oppdragsmengden er service hos private og næringsdrivende, sier Anstad.

Tar tid å bygge seg opp

Siden de startet seint på året i fjor, ble ikke det økonomiske resultatet noe særlig.

– Første året gikk til å få tak i arbeid og skaffe kunder. I år kan det hende vi går i null. Det er store utgifter i forbindelse med en slik oppstart, men det må man nesten regne med, sier Aanstad.

Han sier at de i tillegg har god støtte fra Haneseth-konsernet.

– Vi er veldig fornøyd med hjelpa vi har fått fra konsernet. De støtter opp på mange områder, sier Aanstad.

Frihet under ansvar

Morten Aanstad sier han og Ragnar Jamt er opptatt av verdien i å skape lokale arbeidsplasser.

– Den største verdien i selskapet er de ansatte, og vi gjør det vi kan for at de skal trives og utvikle seg i selskapet. Derfor henger vi ikke over dem. De får frihet til å styre dagen sjøl, og så langt har det fungert utmerket, sier han.

Han sier responsen fra kundene viser at dette er en strategi som fungerer godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men samtidig som vi har hatt god vekst, er vi veldig obs på at vi ikke kan ta helt av. Vi skal gjøre jobben skikkelig, komme til rett tid og gjøre det vi har avtalt, det har fungert godt som strategi så langt, og vi satser videre på det, sier han.