MS Trollfjord: Går i rute langs norskekysten. Den korona-smittede hadselværingen var med her før Svalbard-cruiset. Foto: Trond G. Johnsen

Passasjeren kan ha blitt smittet på MS «Trollfjord»

HADSEL: Den korona-smittede hurtigrutepassasjeren fra Hadsel kan ha fått smitten om bord på et annet hurtigruteskip enn MS «Roald Amundsen».

Det skriver VG, som siterer en epost fra Folkehelseinstituttet. Eposten åpner ifølge avisa for at én av de smittede kan ha fått viruset på et annet skip enn MS «Roald Amundsen». Ifølge VG dreier det seg i så fall om MS «Trollfjord», der personen fra Hadsel var passasjer nordover til Tromsø før Svalbard-cruiset med MS «Roald Amundsen».

Det er ikke klart hvor og når pasienten ble smittet, men ut fra inkubasjonstida er det altså sannsynlig at smitten har skjedd enten på MS «Trollfjord» eller på MS «Roald Amundsen».

Pasienten fikk symptomer søndag 26. juli, to dager etter at turen med MS «Roald Amundsen» var over. Så ble koronasmitten bekreftet onsdag.

Les også
Hurtigruten stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre

VG skriver at det er teoretisk mulig at vedkommende ble smittet rett før eller rett etter Svalbard-cruiset, men at siden inkubasjonstiden er mellom én og 14 dager, så man bør ta høyde for at smitten skjedde den uka passasjeren var om bord.

Kommuneoverlegen i Hadsel, Ingebjørn Bleidvin, sier til VG at siden den første turen var kortere, er det større sannsynlighet for at smitten skjedde om bord på MS «Roald Amundsen», der hadselværingen var passasjer fra 17. til 24. juli.