Avstemning i forbindelse med en annen sak.
Avstemning i forbindelse med en annen sak. Foto: Håvard S. Mækelæ

Penger til etablererskole – ikke til minitivoli eller leksehjelp

SORTLAND: Driftsutvalget ga ut 56.000 kroner til etablererkurs. Andre fikk nei.

Fiskeriparken AS får 56.000 kroner i støtte fra kommunens fond, etter en avgjørelse i driftsutvalget denne uka. Pengene går til å støtte Fiskeriparkens etablererskole, som har holdt kurs for åtte etablerere som bor eller ønsker å etablere bedrift på Sortland.

Kommunen spytter i 7.000 kroner per deltaker. To av deltakerne er mellom 18 og 35 år gamle, og pengene til dem går fra gründerfondet. Støtten for de resterende seks går fra kommunalt næringsfond.

Tivoli

Driftsutvalget har avslått en søknad om 400.000 kroner i støtte fra næringsfondet. Søknaden kom fra Abdulkader Shasha Kurdi, som ifølge søknaden ønsker å opprette et lite tivoli.Kurdis tivoliplaner inkluderer biljard, bordtennis, leker for små barn, en liten kafé og «Bomb car» – små elektriske biler som kjører inne på en liten bane.

Stedet skal spesielt være rettet mot ungdommer. Han ser for seg å stille med 100.000 i egenkapital. Kommunen bruker nå lite av driftsfondet på enkeltbedrifter om det ikke er noen spesiell grunn, da kommunen heller satser på større utviklingsprosjekter. Verken kommunens administrasjon eller driftsutvalget fant noen slik spesiell grunn i denne søknaden, og svaret ble nei.

Leksehjelp

Den nyetablerte bedriften Inger Johannes Veiledning søkte om 35.000 kroner i tilskudd fra næringsfondet. Dette skulle dekke oppstartskostnader for bedriften, som skal tilby leksehjelp til barn i grunnskolen.

– Mange barn trenger ekstra støtte i sin læreprosess i tillegg til den undervisningen de får i skolen. For noen foreldre kan det være krevende å gi sitt barn tilstrekkelig hjelp. Jeg vil nå etablere leksehjelp tre dager i uka, skriver Inger Johanne Grønli i søknaden til kommunen. Kommuneadministrasjonen påpeker at kommunens næringsfond nå skal gå mer til større utviklingsprosjekter, og mindre på enkeltbedrifter, om det ikke er noen spesiell grunn til å gi støtte til bedriftene. Verken administrasjonen eller driftsutvalget fant noen spesiell grunn til å gi støtte til Inger Johannes Veiledning, og sa nei til søknaden.