Rigget for vekst: Lars Rask i Bolyst Hadsel.

Planlegger boliger på Melbu, Sandnes og Børøya

HADSEL: – Vi er ikke et entreprenørfirma, men en boligutvikler, sier Lars Rask i Bolyst Hadsel AS.

Rask er daglig leder både for Bolyst Hadsel og Byggtorget, som har hatt kraftig vekst de siste årene. Men nå baller det på seg i det andre firmaet også, og han er ikke sikker på at han kommer til å holde hendene like mye på rattet begge plasser i framtida.

Byggeklar

Selskapet reiser snart sin andre tomannsbolig på Melbu, har prospektet klart for to tomannsboliger på Sandnes, og holder på med en volumstudie til fortettet bebyggelse på to tomter i boligområdet Solsiden på Børøya.

– Der er det plass for 16 boenheter, fordelt på to firemannsboliger og fire tomannsboliger. Vi skal ha prospektet klart i løpet av vinteren og byggestart etter sommeren, avhengig av salget, selvsagt, sier Lars Rask. Boligene som planlegges her, er av samme type som Kanstad Trelast setter opp på Selnes i Sortland.

Skal vokse

Nå planlegger firmaet å synes bedre i markedet. Det har gått stille for seg til nå.

– Men vi skal begynne å markedsføre oss. Vi har holdt litt igjen til nå, men vi har mer underveis, sier han til Bladet Vesterålen.

– Er du ikke redd markedet begynner å mettes i Hadsel? Det er flere nye leilighetsprosjekt og mange brukte boliger til salgs her?

– Det er velkjent alle plasser at markedet reguleres. Men vi ser at det er et behov for fortettet bebyggelse. Og når det bygges nye slike prosjekt med mange leiligheter på kort tid, er det naturlig at det blir hus til salgs. Men vi må være på ballen, mener Rask.

Rigget for vekst

Han er opptatt av at Bolyst Hadsel ikke er et entreprenørfirma, men en boligutvikler.

– Navnet er ikke valgt uten grunn. Vi setter stor pris på at det legges til rette i kommunen, og at Hadsel kan være attraktiv og tiltrekke seg arbeidskraft. Når det finnes mye å velge mellom av både leiligheter og eneboliger her, har vi et komplett tilbud. Det er mye på gang i kommunen, og vi må være rigget for vekst, mener Lars Rask.