Nyflyttet: Ragni Steen Knudsen. Foto: Georg Andreas Ellingsen

Ragni (26) gikk inn i ny stilling på Sortland, trener på Myre, og spiller for Tromsø

Det har gått i ett for Ragni Steen Knudsen. Nå blir hun volley-pendler.

Tirsdag forrige uke begynte Ragni Steen Knudsen i en nyopprettet stilling på DNB sitt Sortland-kontor. Hun gikk inn i stillingen som rådgiver, på grunn av økt pågang når det gjelder lån og forsikring.

26-åringen Ragni er født i Øksnes, og har nå bodd utenfor Vesterålen i 7-8 år.

– Jeg har kjent på år etter år at det var på tide å flytte tilbake. Det er litt forskjellige grunner til det: Familien, kjæresten - og selve plassen, oppsummerer hun.

Ragni er kjent fra volleyball-verden. I 2019 og 2020 spilte hun for Bundesliga-klubben NaWaro, men utenlandsspillinga ble avbrutt da koronapandemien satte inn. Etter hvert som det ble mulig å drive sport igjen, begynte hun å spille for BK Tromsø.

Der kommer hun fortsatt til å spille, tross at hun nå bor på Sortland. Dermed blir det en del reising når sesongen starter i høst - og før den tid blir det flere turer ut av Sortland.

Mye av fritida vil nemlig gå til trening.

– Det blir nok ikke tid til så veldig mye mer enn volley og styrketrening, kommenterer hun med et smil.

– Trives med Tromsø

Ragni har nemlig ikke tenkt å gi seg med Tromsø-klubben med det første.

– Der er mange av de jeg spilte med da jeg startet med volleyball. Jeg trives med klubben, og de er veldig grei å spille med, svarer hun.

– Hvorfor trener du i Øksnes?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg trives veldig godt med dem også, og det er et bra nivå der. Så har jeg nesten hele familien på Myre, legger hun til.

– Så det er to fluer i en smekk når du drar fra Sortland til Myre for å trene?

– Absolutt, svarer Ragni.

Nok av utlandet

Uansett gleder Ragni seg over å være tilbake i Vesterålen.

– Det føles veldig bra. Det har gått litt i ett med innflytting og ny jobb nå, og jeg gleder meg til resten når det får roet seg litt, sier hun.

– Ser du for deg å prøve deg på å spille i utlandet igjen?

– Jeg tror nok jeg har fått min del av akkurat det, svarer hun.

Boligmarked-behov

– Det er lenge siden sist det var oppbemanning her: Det har vært tre rådgivere på kontoret lenge. Men nå fant vi ut at vi trengte mer arbeidskraft, slår finansrådgiver Erlend Hagen fast.

Det er i stor grad boligmarkedet som har skapt behovet for ekstra arbeidskraft, ifølge Hagen. Spesielt de siste par årene har interessen økt på, og prisene har fulgt etter.

– Boligmarkedet har vært bra i Vesterålen i ganske lang tid. Det som legges ut blir solgt fort, ofte over takst. Budrundene på Sortland var annerledes før, der det ofte gikk over flere dager eller uker - men nå som flere har flyttet hjem fra de større byene, ser det ut som at de har tatt med seg bud-mentaliteten derfra, sier Hagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå for tiden er det spesielt eneboliger som mangler. Det er blitt dyrere å bygge nytt med stigende materialkostnader, og da kjøper flere brukt - og det blir mange om beinet på de boligene som legges ut, sier han.

Les også
Fire Øksnes-spillere i cupfinale. Én av dem ble cupmester
Les også
Vesterålinger i cupfinalethriller: - Vi hadde nerver av stål