Dempet stemning hos Åge Rusten på Aps valgvake i Hadsel.
Dempet stemning hos Åge Rusten på Aps valgvake i Hadsel. Foto: Tor Johannes Jensen

Regner med å beholde rødgrønt styre i Hadsel. – Men vi kom i forsvarsposisjon

– Velgerne har talt. De vil ha Kurt Jenssen som ordfører, sier Åge Rusten (Ap) etter at nesten halvparten av stemmene i Hadsel er talt opp.

Da håpet han ennå på bedre tall i Melbu og Stokmarknes valgkretser.

– Kunne vi luktet på 20-tallet, skulle jeg vært glad, men det skal noe til, medgir han overfor Bladet Vesterålen.

– Det er lett for meg å tenke på nasjonale stemninger, og på at ordførerpartiet blir straffet. Eller kanskje vi har hatt feil ordførerkandidat. Vi har hatt en ordfører som har gjort en god jobb, mens jeg kommer som en ny, som folk ikke kjenner til, spekulerer Aps ordførerkandidat.

Samtidig ser han Arbeiderpartiet få dårlige tall i flere kommuner, slik at han regner det som en større trend.

– De sakene som har vært mest belyst i mediene, har ikke vært gode for oss. Vi prøver å lage best mulig eldreomsorg, men det virker som vi ikke klarer å skape forståelse for det. Vi er kommet i forsvarsposisjon og har måttet forsvare det vi har gjort, mens vi selv mener at vi har vært flinke, snudd økonomien og skaper en god eldreomsorg.

Han regner med at Ap, Sp og SV får omtrent samme oppslutning som i forrige valg.

– Sånn sett forsvarer vi posisjonen sammenlagt. Men akkurat nå er jeg ordentlig skuffet. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli sånn.

Rusten roser Senterpartiet for å ha gjort det bra og hatt god medvind foran valget:

– Slik det ser ut, har velgerne har talt og vil ha Kurt som ordfører. Utgangspunktet vårt er at vi har hatt et veldig godt samarbeid, så vi snakker nok sammen snart og ser på veien videre for å finne en plattform for de fire neste årene, sier Åge Rusten.

Men han synes det er vanskelig å forstå at Sp går så sterkt fram mens de selv mister oppslutning, ettersom de to partiene har ført en felles politikk de fire årene siden 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har kanskje ikke vært flinke nok til å få fram budskapet vårt, mener Rusten.