Vesterålsrock ble arrangert for 28. gnag på Sortland i pinsen. Sølvi Antonsen og resten av de lokale arrangørene gleder seg over oppslutningen.
Vesterålsrock ble arrangert for 28. gnag på Sortland i pinsen. Sølvi Antonsen og resten av de lokale arrangørene gleder seg over oppslutningen. Foto: Roger Vagle

Rocket nok en gang på Sortland

SORTLAND: I pinsen har godt over 200 personer danset og rocka på Sortland. Vesterålsrock ble arrangert for 28. gang, og arrangøren gleder seg over at stadig flere finner veien til Sortland hver pinse

Det forteller styremedlem og mangeårig leder i Vesterålsrock Sølvi Antonsen. Vesterålsrock er kjent som Nord-Norges største rusfrie arena for danseglade mennesker i alle aldre. Det er 28. året på rad Vesterålsrock samler danseglade mennesker på Sortland, og Antonsen fryder seg over at arrangementet stadig får flere påmeldte. – Vi har deltakere fra hele Norge her i helgen, til og med en svenske har funnet veien hit, sier Antonsen.

– Det er dans og det sosiale som står i fokus, det har det vært i alle år. I løpet av pinsehelgen har vi en rekke egne dansekurs, og egne oppvisningsdanser i de forskjellige stilene innen sving. Og så er det slik at alle kursene er lagt opp på et slikt nivå at alle har muligheten til å mestre det som det blir undervist i, og kursene er populære sier Antonsen. – Her danser jo alle med alle, så det er jo egentlig ikke rart vi blir kalt for «swingers». Vi skifter jo partnere hele tiden i løpet av en kveld, ler hun.

Arvelig

Antonsen ble selv bitt av dansebasillen som åtteåring. Da ble hun med på leikarring. Siden har dansen vært en stor del av livet hennes, og dansegleden mener hun har gått i arv i familien. Hun har med seg både barn, barnebarn og svigersønn.  Antonsens datter Yvonne, som nå har tatt over som leder i Vesterålsrock bekrefter at dansen er kommet inn med morsmelken. – Det ikke bare jeg som er arvelig belastet. Det er flere som er representert her i flere generasjoner, ler hun.

De står begge og kikker utover dansegulvet i Samfunnsalen på Sortland. Det er fullt på dansegulvet, og alle følger nøye med når danseinstruktør Djan fra Danmark underviser.

Se Bildeserie

Robin Hansen fikk oppgaven med å introdusere i west coast swing, her med dansepartner Barbro Bergli Dahl. Robin vant også en diger fruktkurv fredag for å ha fylt dansekortet innen fristen ved midnatt.

Robin Hansen fikk oppgaven med å introdusere i west coast swing, her med dansepartner Barbro Bergli Dahl. Robin vant også en diger fruktkurv fredag for å ha fylt dansekortet innen fristen ved midnatt.
 Foto: Innsendt Vesterålsrock
Foto: Roger Vagle

– Det er mye jobb med dette arrangementet, men det gir oss så mye tilbake. Så er det fantastisk artig, ja nesten magisk å se at alt går som det skal, sier hun. Det eneste vi har forandre på er dansingen vi skulle ha på torget. Der setter været en solid stopper for oss, så den oppvisningen må i ta på et av byens kjøpesenter, sier Sølvi Antonsen.

– Så har vi jo og gleden av å ha levende musikk her på kveldene. Vi har fått «Mighty Marit and the mean men», og fra Sverige har vi fått «Kingen», som sørger for at dansegulvet er fullt gjennom hele kvelden og natten, forteller mor og datter Antonsen.

Hekta på dans

23 år gamle Robin Hansen, fra Øksnes oppdaget dansen først for et par år siden. Til tross for at hans far over lengre tid hadde prøvd å rekruttere han til dansegulvet. – Det var nok etter at jeg ble voksen at jeg oppdaget gleden med dansingen, jeg så ikke helt den store spenningen i dans da jeg var yngre. Jeg startet litt forsiktig, meldte meg på et kurs og det gav mersmak. Nå reiser jeg rundt i hele landet og deltar på dansekurs og finner mye glede og mosjon i det, forteller Hansen, som deltok på Vesterålsrock for første gang i år.  – Et veldig flott arrangement, og så utrolig mange flott mennesker som er her, sier Hansen.