Full klaff: Andøya viste seg fra sin beste side da NRKs sommerbil dukket opp fredag. Her er programlederne Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase på besøk i Oksebåsen. Foto: Fredrik Sørensen

Så mange så «Sommerbilen minutt for minutt» fra Vesterålen

ANDØY: Ifølge VG var det stor interesse for «Sommerbilen minutt for minutt» fra Vesterålen. Sendinga fra Andøya er nest mest sett til nå.

Fredag 3. juli satt mange andværinger og utflytta andværinger benket foran tv-skjermen for å følge NRKs sommersatsing, «Sommerbilen minutt for minutt». Det var de ikke alene om.

Ifølge VG hadde sendinga fra Andøya 412.000 seere. Til nå er det kun sendinga fra Hamarøy som har toppet dette, med 441.000 seere.

Les også
NRKs sommerbil i Andøy: – Dette er bare magisk

Programlederne Tuva Fellman og Ronny Brede Aase fikk se Andøya i all sin prakt da de kjørte gjennom kystkommunen lengst nord i Nordland. Ingrediensene i tv-sendinga var alt fra Andøya Space Center og Orion-flyene, til gårdsbesøk med lamaer – samt et innblikk i surfing-miljøet.

Statistikken viser for øvrig at den andre sendinga fra Vesterålen, lørdag 4. juli, ble sett av 398.000 seere. Også det er svært sterke tall. I denne sendinga kjørte Fellmann og Brede Aase fra Melbu, via Stokmarknes og Sortland, og i retning Lødingen.

Les også
Her traff NRK blink igjen

Så langt har «Sommerbilen» ifølge VG samlet i snitt 331.000 seere. Det er ifølge avisa bedre enn «Sommeråpent» i fjor – som hadde et snitt på 328.000 seere.