Ulykker: Flere har omkommet i biltrafikken i mai, menn er i flertall. Foto: Inger Merete Elven

Samboer døde i 2016 - saken henlagt ifølge Dagbladet

VESTERÅLEN: En død kvinnes foreldre hyrte privatetterforsker, og Kripos stilte opp flere ganger, da det var tvil om dødsfallet var selvmord eller ikke.

Dagbladet skriver mandag at en mann ikke lenger er siktet for å ha iscenesatt sin samboers selvmord.

Kvinnen ble funnet død utenfor sitt hjem i Vesterålen i 2016, og politiet mente dødsfallet var mistenkelig. Den første etterforskningen førte imidlertid ikke frem.

Kvinnens foreldre hyrte privatetterforsker, og statsadvokaten beordret at saken skulle tas opp igjen - denne gangen med hjelp fra Kripos.

I november 2018 ble samboeren siktet for drapet, men Dagbladet siterer egne kilder på at saken er henlagt på bevisets stilling.

– Vi er svært overrasket over resultatet. Utover det har vi ingen kommentar akkurat nå, sier privatetterforsker Jan-Arnt Skjolde og bistandsadvokat Arvid Sjødin i en uttalelse til Dagbladet.

Bladet Vesterålen har kontaktet politiet i Nordland for en kommentar. Tirsdag morgen fikk vi dette svaret fra politiadvokat Kay Rønning-Nyvold:

– Politiet kan ikke på dette tidspunktet gi noen uttalelse i denne saken. Det er viktig at partene i saken først får anledning til å gå gjennom informasjon.

Mannens advokat er Sol Elden. Hun sier til Dagbladet:

– Anklagen fra privatdetektiven har vært en belastning for min klient, men det er bra han igjen er sjekket ut av saken.