Vilde Reinholdtsen  var en av mange som deltok på Motorsykkelens dag på Sortland torg.
Vilde Reinholdtsen var en av mange som deltok på Motorsykkelens dag på Sortland torg. Foto: Roger Vagle

Se video: – Vi er her for å vise oss frem

SORTLAND: Motorsykkelens dag ble markert på Sortland torg lørdag, og det var Eidsfjord MC-klubb, var arrangør. – Vi er her mest for å vise oss fram, og fortelle publikum hva vi driver med, Lars Eirik Johannessen

 – Vi er ikke så tøff som vi ser ut som, ler Johannessen. Lasse som mange kaller han, står bak grillen og kotelettene han har ansvaret for begynner å få fin farge.

– Du skjønner, men en gang vi har fått på oss skinnklær og hjelm ser vi med en gang litt skumle ut. Men når klærne er av så er vi snille som lam og gjør som vi får beskjed om hjemme, sier Lasse med et smil.

Vise hvem vi er

Motorsyklenes dag er en årlig happening i Vesterålen. Lasse tipper det er rundt 10 forskjellige klubber i regionen, og alle er representert. – Vi ønsker å vise hvem vi er, og ikke minst hva vi gjør. Og så er det jo mange flotte motorsykler å se på for alle som er interessert, sier han.

Foruten å vise fram sykler som stod pent og pyntelig på rekke og rad, ble det grillet mat,

Lars Eirik Johannessen, eller Lasse som mange kaller han, stod for grillingen.
Lars Eirik Johannessen, eller Lasse som mange kaller han, stod for grillingen. Foto: Roger Vagle

spilt musikk, og det ble mye prat blant de fremmøtte. En felles kortesje-tur fra Sortland, til Frøskeland, via Roa, Holmstaddalen og tilbake var og lagt inn i programmet.

Ville ha egen sykkel

Vilde Reinholdtsen har en far som i mange år har hatt sykkel.  Når hun ble gammel nok ønsker hun seg sin egen, og har ikke angret på det. – Man har en egen frihetsfølelse når man setter seg på en motorsykkel, og man er sin egen sjef bak rattet. Jeg har ikke angret på at jeg startet med dette. Det er en artig sesonghobby å ha, forteller hun.