Mindre alene-reising: Widerøe innskrenker mens streiken pågår. Foto: Jens Andre M. Birkeland

Evenes slipper ikke helt unna – og Widerøe kansellerer noen barne-turer

Flytekniker-streiken er fortsatt et faktum per torsdag formiddag. Det påvirker litt mindre enn gårdagen så langt, men Widerøe varsler spesielt at noen barn kan få turen sin kansellert.

Per klokken ti på ett torsdag ettermiddag ser vi kun én innstilt ankomst og én innstilt avgang på regionens flyplasser. Det er Flyrs rute FS452 som verken kommer til Evenes klokken 12, eller går klokken 12.35.

Ellers har ingen av de andre flyselskapene forhåndsvarslet innstillinger eller hoppet over noen flyruter på morgenen. Dette gjelder flyplassene Evenes, Stokmarknes, Andøy, Svolvær, Bodø og Tromsø.

Skal du reise videre ut kan du imidlertid fortsatt støte på problemer. Ifølge VGs oversikt har SAS innstilt 8 innenlands og 7 utenlands flyvninger i dag torsdag, Norwegian har innstilt 12 utenlands flyvninger, Widerøe har innstilt 4 innenlands og 2 utenlands flyvninger, Flyr har innstilt 2 innenlands, og Brussels Airlines har innstilt 1.

Har du blitt påvirket av streiken? Ta gjerne kontakt!

Evenes: Harstad/Narvik lufthavn er den eneste lufthavna i Vesterålen og omegn som har kanselleringer per torsdag morgen. Foto: Tor Johannes Jensen

Kansellerer reise-alene-turer

I tillegg til enkeltflyvninger, har Widerøe bestemt seg for å avbryte en del av reisene for barn som reiser alene. Det skriver NRK.

Kanselleringene gjelder spesifikt barn som har mellomlandinger når de reiser alene. Grunnen er at selskapet vil hindre at barn blir stående alene på flyplassen der de mellomlandet.

Barn som reiser direkte fra A til B vil få gjennomføre reisene sine som planlagt, så lenge flyet går.

– Møt opp

Streiken er også av en slik art at ikke alle innstillingene eller forsinkelsene blir varslet på forhånd. Flyselskapene har uansett bedt folk møte som vanlig på flyplassen om man ikke har fått noen annen beskjed.

Fra kvart på ti onsdag morgen til kvart på ti torsdag morgen var det 47 avganger som ble kansellert i Norge, ifølge VG.

Motstanderne i konflikten, NFO på flyteknikernes side og NHO på arbeidsgivernes side, skal møtes i Oslo torsdag. Kommer de ikke til enighet, blir det tatt ut 39 teknikere til fredag, og så vil NHO kjøre full lockout søndag.