Beech B250 ambulansefly. Foto: BSAA

Setter inn to ekstra fly fra mandag

Mandag formiddag settes to ekstra ambulansefly fra Sverige inn i tjenesten i Norge.

Det ene kan lande på kortbaner uten restriksjoner. Det andre tar oppdrag på langbane og vil dermed kunne avlaste de øvrige kortbaneflyene for slike oppdrag, går det fram av ei utsendt pressemelding fra Babcock Scandinavian AirAmbulance søndag kveld.

Med de to ekstraflyene på plass, vil Babcock ha ni fly i aktivitet. Åtte er av typen Beech B250, og det siste er jetflyet av typen Cessna Latitude. Dette er samme antall fly som det definerte behovet i ambulanseflytjenesten.

Settes inn i Finnmark?

– Det er nærliggende å tro at ett av ekstraflyene plasseres i Kirkenes og ett i Alta, men dette er det opp til Flykoordineringssentralen å avgjøre, sier Hans Skog-Andersen, sjef for flyoperasjoner i Babcock.

Klarert

Søndag kveld ble ett av de fem flyene som sto på bakken i helgen, klarert og sendt til Bodø. Dette flyet hadde ikke det samme problemet som de andre. Det betyr at det nå er kun basen i Tromsø som ikke har ambulansefly. Fortsatt er fire fly ute med et problem i komponenter i overgangen mellom motor og propell. Babcock melder at de jobber intensivt med å finne årsaken og rette feilen.

– Sikkerheten kommer alltid først, og vi kommer til å jobbe oss gjennom dette til vi har identifisert årsaken til problemet, og rettet feilen, sier Skog-Andersen.