Frode Nilsen. Foto: Fredrik Sørensen

Sikret seg kontrakt på 1,3 milliarder: – Vi skal ikke være husmenn i egen landsdel

ANDØY: Konsernsjef Frode Nilsen i LNS er svært fornøyd med å ha sikret seg et nytt storoppdrag i nord. – Det sikrer sysselsetting for mange av våre jenter og gutter fremover, slår han fast.

Fredag meldte Bladet Vesterålen at LNS har sikret seg en gigantkontrakt på 1,3 milliarder kroner for bygging av ny E6 på Kvænangsfjellet. Prosjektet omfatter blant annet to tunneler, og skal gjøre fjellovergangen til en mer forutsigbar ferdselsvei vinterstid.

Lørdag formiddag takker LNS for alle gratulasjoner etter at kontrakten var i boks, på sin egen Facebook-side.

Konsernsjef Frode Nilsen gir i den forbindelse også en uttalelse:

– Jeg er utrolig glad og stolt over at Nye Veier valgte LNS som entreprenør til ny veiparsell over Kvænangsfjellet. Kvænangsfjellet er nærmest en «legendarisk» veistrekning hvor værforholdene kan være ekstreme og utfordrende. I fjor vinter var veien sperret hele 80 ganger. LNS har hatt flere store prosjekter i Nord-Troms og Finnmark. Vår arktiske kompetanse kommer til sin fulle rett i dette prosjektet. Det er ingen tvil om at her trenges det en entreprenør som «har vært ute en vinterdag før», skriver Nilsen.

Dette er Strandland-konsernets første kontrakt med Nye Veier.

– Vi vet at Nye Veier er en særdeles kompetent oppdragsgiver, som setter store krav til sine entreprenører. Byggherrens evaluering er basert etter såkalt etter BVP – Best Value Procurement. Jeg er særdeles stolt over at vi fikk toppkarakterer på nesten alle punktene vi ble evaluert på. Vi går nå inn i konkretiseringsfasen hvor vi skal optimalisere prosjektet sammen med Nye Veier. Prosjektet skal miljøsertifiseres etter CEEQUAL på nivå «Very Good». Dette er relativt nytt for oss, så det gleder vi oss til, skriver Nilsen.

Les også
Storkontrakt for LNS: – En kompetent og solid norsk aktør

Han opplyser at prosjektet skal gå over tre år.

– Det sikrer sysselsetting for mange av våre jenter og gutter fremover. Som nordlending er jeg særdeles stolt over at det finnes selskaper i vår landsdel som kan være med på slike store prosjekter. Vi skal ikke være husmenn i egen landsdel, skriver Nilsen.

– Med oss på laget har vi Asplan Viak med Typsa på prosjektering, og Otera Traftec til elektroarbeidene. Alle disse var særdeles viktige for at vi skulle lykkes i å vinne dette prosjektet.

Til sist vil jeg trekke fram teamet som har jobbet frem prosjektet hos LNS. Det er levert et arbeide på et særdeles høyt nivå. Det er en helt fantastisk og ekstraordinær kvalitet som er levert i tilbudsfasen. Dette kommer vi til å ha nytte av i lang tid fremover, avslutter Nilsen.