Grunn til å juble: Tidligere Øksil-spiller Simon Evensen har sanket mange medaljer i år og har hatt grunn til å juble. Foto: Innsendt

Simon (18) tok sitt andre NM-gull

Tidligere Øksil-spiller Simon Evensen (18) sikret seg sitt andre NM-gull for sesongen da Bergensklubben TIF Viking sist helg vant NM i volleyball.

Han har ikke spilt så mange kamper for TIF Viking og var heller ikke med på laget da de vant NM i helga. Han hadde likevel nok kamper til at han får gullmedalje.

Tøff konkurranse

– Jeg føler meg ikke sterkt delaktig i NM-tittelen som seniorene tok i helga. Likevel har jeg hatt nok spilletid til å være en av dem som får gullmedalje, sier Evensen.

18-åringen har vært i stallen til klubbens seniorlag. Der har han vært nødt til å konkurrere med flere eldre og mer rutinerte spillere. Det har gjort at han ikke har fått så mye spilletid som han hadde ønsket. Han er likevel fornøyd med sesongen.

Satser: Simon Evensen er motivert til å satse videre med volleyball og for å få mer spilletid i den blå drakten til TIF Viking. Foto: Innsendt

Har vært mye å glede seg over

Dette har vært en veldig begivenhetsrik sesong for Øksnes- gutten. Tidligere i år var han med på å vinne NM for klubbens U19-lag. Han ble i tillegg kåret til turneringens beste opplegger. Han har og så vært med på å ta sølv i sluttspillet med herrelaget.

Dette er hans siste sesong som juniorspiller. Fra neste år tar han sikte på å kjempe hardt for å få en fast plass på laget.

– Nå nærmer jeg meg slutten av videregående skole. Jeg skal fortsatt bo i Bergen og skal jeg kombinere jobb med volleyball. Det gleder jeg meg til. Jeg har fått mer rutine og er veldig motivert til å kjempe om en fast plass på laget.

Sa nei til BK Tromsø

For kort tid siden ble han kontaktet av BK Tromsø som ønsket ham velkommen nordover for å spille i eliteserien med dem. Det takke han nei til.

– Det var fristende å få et slikt tilbud, men jeg har kjæreste her i Bergen og trives i byen. Jeg får i tillegg spille i en toppklubb der jeg vil få muligheten til å utvikle meg som spiller. Derfor har jeg valgt å forsette i klubben, sier Evensen.