Ane Kristiansen og Marie Lykseth Iversen er begge utplassert på Sortland Storsenter, i hver sin butikk.
Ane Kristiansen og Marie Lykseth Iversen er begge utplassert på Sortland Storsenter, i hver sin butikk. Foto: Johanne Berg-Hansen

Skal jobbe med klær og bøker

SORTLAND: Hvert år under eksamenstiden blir elevene i åttende og niende trinn ved Sortland ungdomsskole utplassert på forskjellige jobber. Vi har intervjuet to av disse elevene om hvordan det er å være utplassert. Begge elevene går på niende trinn på Sortland ungdomsskole.

Ane Kristiansen har valgt å jobbe på Carlings, som er en klesbutikk på Sortland Storsenter i andre etasje. Hun valgte å jobbe på Carlings fordi hun synes det er interessant å jobbe med klær og hun liker også å rydde. Ane har jobbet med flere ting før dette, som for eksempel Kulturfabrikken og Europris.

Vennen til Ane, Marie Lykseth Iversen skal jobbe på bokbutikken Norli. Hun liker å jobbe her fordi hun kan organisere og sortere bøker etter farge og høyde. Hun valgte også denne jobben fordi hun liker å jobbe med mennesker. Marie har også jobbet før med å skjære torsketunger på Myre, hun har jobbet som barnevakt og hun har hatt mange småjobber.