Skuffet og overrasket: Stortingsrepresentant Dagfinn Olsen (Frp) fra Lødingen hadde håpet på et annet resultat av hasteforslaget mot skjenkeforbudet. (Arkivfoto) Foto: Svein Rist

Skjenkeforbudet fortsetter: – Flertallet viser at de ikke har tillit til utelivsbransjen

Forslagsstiller Dagfinn Olsen i Frp er overrasket over manglende støtte fra de andre partiene.

Flertallet i Stortinget stemte torsdag ned hasteforslagene fra Frp og MDG om å oppheve det nasjonale skjenkeforbudet umiddelbart.

– Forslagene fikk støtte fra Frp, MDG og Rødt, sier Dagfinn Olsen (Frp), stortingsrepresentant fra Lødingen og én av forslagsstillerne.

Olsen svarer et enkelt «ja» på spørsmålet om han på noe vis er overrasket over utfallet.

– Jeg er overrasket over at de tar så lett på problemet, og at de henviser til lønnskompensasjonsordningen som løsning. Den ordningen er ikke god nok, og flere må ta veien til skifteretten, mener han.

– Slått i bakken fra stabilt sideleie

Han hadde håpet på flertall, for restaurant- og utelivsbransjens del.

– Gjennom hele pandemien er det ingen næringer som har lidd så mye som utelivsbransjen. Den har ligget i stabilt sideleie, og er ikke en gang opp i knestående før den blir slått til bakken, uttaler han til Bladet Vesterålen.

Olsen mener stortingsflertallet gjennom å stemme ned forslaget viser en forakt for næringen og de som jobber der. Samt at det samme flertallet viser at de ikke har tillit til utelivsbransjen.

– Alkoholforskriften bestemmer

– Hovedargumentet for å ikke åpne for skjenking av alkohol er at folk endrer adferd når inntaket øker. Dette viser at flertallet ikke har forstått at det er alkoholforskriftens paragraf 4.1 og 4.2 som bestemmer når noens adferd endres slik at de ikke lenger kan skjenkes, og ikke smitteloven, sier han.

– FHI har forskning som viser at det ikke var flere smittede der hvor det var begrenset skjenking kontra skjenkestopp. Derfor burde en nå sagt at denne næringen har tatt nok av byrden, uttaler Olsen.

Les også
– Det kan ikke være avgjørende om du serverer en farris eller en øl til maten
Les også
– Kunne de ikke gitt oss en sjanse denne gangen?