Flere smittet: I helga ble 19 smitta i Hadsel. Foto: Hilde Jørgensen

Smittet på sykehjem: Stenges for besøk

HADSEL: Én pasient har testet positivt på hurtigtest for covid-19 på Stokmarknes sykehjem mandag. Det er innført flere tiltak, blant annet er sykehjemmet stengt for besøk inntil videre.

– Vi følger situasjonen nøye og vil gjøre videre tiltak ut fra hva testene viser fremover, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Pasienten er isolert og det er satt i gang testing av alle nærkontakter og ansatte. Foreløpig har det ikke vært flere positive hurtigtester.

Det er innført bruk av munnbind og hansker for ansatte, i tråd med retningslinjene til Folkehelseinstituttet. Testing vil bli foretatt på dag 1, 3 og 5.

Sykehjemmet er stengt for besøk inntil videre og pårørende vil få informasjon fortløpende.

Pasienten er isolert og det er satt i gang testing av alle nærkontakter og ansatte. Foreløpig har det ikke vært flere positive hurtigtester.

Til og med fredag i forrige uke testet 46 personer positivt for korona i Hadsel. Mandag har vi fått melding om 19 positive hurtigtester. Disse testene er både fra helgen og mandag.

Tirsdag klokka 19 vil kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin svare på innbyggernes koronarelaterte spørsmål. Du kan sende inn dine spørsmål til: hetory@hadsel.kommune.no, opplyser Heidi Torkildson Ryste, fagleder for kommunikasjon, arkiv og politisk sekretariat, i en pressemelding.