Snudde: MS «Rotsund» ga opp å ta Gimsøystraumen sørover torsdag. Foto: Bjørn Eide

Snudde på Hadselfjorden: – Det ville blitt stygt

HADSEL: – Det økte veldig fort, sier skipper på fraktebåten MS «Rotsund». Torsdag gjorde skuta vendereis på Hadselfjorden.

Torsdag formiddag gikk det 80 meter lange kjøl- og fryseskipet over Hadselfjorden, på tur sørover med fisk mot Værøy via Gimsøystraumen. Men omtrent midtfjords ble det heftig.

– Det ble så dårlig vær. Bølgene var kanskje tre meter, men de økte jo lenger vest vi kom, det kunne blitt stygt. De kom fra vest-nordvest, og vi måtte ta forholdsregler med lasten, forteller kaptein Andrias Jensen til Bladet Vesterålen.

Dermed tverrsnudde han skipet da de var rett sør for Melbu og valgte Raftsundet i stedet.

– Vi bestemte oss for å ta det litt rolig. Vi veit ikke hvor høyt bølgene ville gått lenger vest, sier skipperen.

Da hadde de allerede hatt en krevende start på dagen med snøstorm og over vind på over 33 meter i sekundet gjennom Risøyrenna.

Andrias Jensen har vært om bord på MS «Rotsund», tidligere MS «Nordkinn» i 12 år og har vært ute for litt forskjellig. Men starten på 2020 synes han har vært temmelig frisk:

– Vi har bare hatt uvær på nyåret. Lavtrykkene har stått i kø og ventet på å komme inn, konstaterer kaptein Jensen.

MS «Rotsund» har gått i fraktfart langs Norskekysten til og fra kontinentet siden 2017 under færøyisk flagg, blant annet med frossenfisk. For litt mindre enn et år siden flagget NTS Shipping skipet «hjem» til Norge, ga det nytt navn og bygget det om for også å kunne frakte fiskefôr.