Korforeningen Varden holdt konsert med i Malnes kirke med sommer- og vårmelodier på programmet.
Korforeningen Varden holdt konsert med i Malnes kirke med sommer- og vårmelodier på programmet. Foto: Hilde Jørgensen

Sommarlengt hos Varden

BØ: Korforeningen Varden prøvde å lokke våren for ikke å si sommeren fram på konserten i Malnes kirke.

De klarte ikke å vende været utendørs, men de lokket flotte vår- og sommerstemninger fram inne med sitt valg av melodier. Her var kjempene i nordnorsk viseverden samlet, Halvdan Sivertsen, Ola Bremnes, Trygve Hoff, Arvid Hanssen og Leif Jacob Olsen fra Myre på programmet.

– Det er bedre å være her å lytte på oss enn å sitte hjemme å gremmes over været, sa Randi Nordberg, leder for korforeningen Varden, som var godt foreberedt og opplagt på konserten.

Dikt og ekstranummer

Richard Edvardsen, som åpnet med strofer fra Petter Dass’ Nordlands Trompet,  holdt  kosøraktig innledning til sangnumrene, og satte med det en humørfylt spiss på stemningen.

I tillegg leste Kari Lise Fagerhaug Stephansen opp to vårdikt og et om torving, fra sin egen diktbok. Stemningsfullt og gjenkjennbart for de fleste.

Kari Lise Stephansen leste egne vårdikt.
Kari Lise Stephansen leste egne vårdikt.

To dikt av Helge Stangnes ble lest opp av Maren Lise Graff, der nok dialekten sviktet noe hos oppleseren, men Hanssen-preg ble det likevel.

At Nils Olav Johnsen hjelp til med trekkspill-musikk, og dirigent Olga Anita Seljeseth også spilte piano, ga konsertopplevelsen god fylde.

Den knakende og feiende Hovdensangen av Svein Stephansen avsluttet konserten, som måtte by på et ekstranummer  med «Kom sommarvind».

Varden har 23 medlemmer og gjennom året har de tre-fire konserter, derav  en vårkonsert som den i Malnes kirke søndag.

– Jeg synes det var en kjempeflott konsert, en opplevelse, sa Margrethe Berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var et fint sangvalg, og Hovdensangen synes jeg er så fin, sa Else Johnsen.