I Sortlandshallen lørdag var det hurtighet, kraft og teknikk som var det viktigste. Vesterålscupen i taekwondo samler deltakere fra hele Vesterålen, samt Harstad og Evenskjer.

– Vi er rundt 60 deltakere, fra seks til seksti, så dette er en aktivitet alle kan bedrive, sier Kjell Arne Finnesen i Sortland Taekwond-Do Klubb.

Det er deltakere fra Risøyhamn, Bø, Hadsel, Sortland, Harstad og Evenskjer som deltar, både som utøvere og som dommere.

– Vi bruker våre egne medlemmer fra klubbene som dommere. Det er fordi at de skal få større forståelse for hvordan dommerne tenker når det er de selv som står på matta. Dette er meget verdifull erfaring, og vi får mye positiv tilbakemelding på dette tiltaket, sier Finnesen.

I kampene får deltakerne prøve seg i å gå mønster og i sparring mot hverandre. Dommerne er staselig antrukket i dress, mens utøverne har treningsdrakt.

– Vi pleier å si at vi pynter oss for hverandre. I taekwond-do er det to antrekk som gjelder, det er treningsdrakten og dressen. Det betyr mye for utøverne at dommerne er høytidelig antrukket, det er slik det er på større mesterskap, og dette skal være en forsmak på det, forklarer Finnesen.

Forskjellige mønster

 Daniel Solheim fra Stokmarknes og Martin Vikholt fra Harstad konkurrerte mot hverandre i mønster. Selv om de har forskjellig grad kan de møtes på banen for å gjennomføre et mønster de begge kan.

– Det er viktig at bevegelsene er riktig, og at man bruker rett teknikk og mye kraft, forklarer Daniel Solheim.

Det var Martin som vant og dermed går han videre til semifinale.

Jørn Foss fra Sortland og Anton Antonsen fra Stokmarknes møttes også i mønster. Først gikk de samme mønster og etterpå gikk de et valgfritt mønster.

– Fokus kom litt for sent, men det gikk jo bra uansett, sier Jørn Foss, som vant kampen.

Jørn og Anton er enige om at hvem som vinner kampen ikke har noe med grad å gjøre.

– Det har selvfølgelig litt med erfaring å gjøre, men mest med hvor trygg du er der og da, sier Anton.