Søvnløs natt for naboene: – Over 100 personer på fest i Lofoten

Politiet fikk ikke gjort mye med festen etter festivalen. Først klokken seks minutter på seks torsdag morgen meldte politiet at den var avsluttet.

Festivalen Trevarefest hadde sin siste dag i Henningsvær onsdag. En privat etterfest skapte bryderi både for beboere og politiet natta som fulgte, ifølge meldinger fra politiet.

Den første meldinga om en uorganisert fest dukket opp på politiets Twitter-konto klokken 4 på natta. Da var det anslått at 50 personer var til stede.

– En politipatrulje er på stedet, og jobber med å få avsluttet festen, skrev politiet.

20 minutter senere var det ikke blitt bedre:

– Patruljen på stedet anslår det til å være 100+ personer på festen. De kommer ingen vei med sitt forsøk på å dempe festen. Vi sender en politipatrulje fra Leknes for å bistå. Flere fastboende har grunnet festen ingen mulighet til å få sove, skrev politiet da.

– Uavhengig av politiet

Om politiet slet med å roe festen, så dabbet den uansett av etter hvert, ifølge Ulf Slettan ved politiets operasjonssentral.

– Det var sent på natta, og ting roet seg naturlig uavhengig av politiet. Jeg tror det dabbet av i fem-halv seks-tida. Men da hadde det jo sikkert vært fest i mange timer før, sier han.

Det var klokken 05.54 at politiet skrev på Twitter:

– Festen er avsluttet. Deltakerne har gått hver til sitt.

Ikke kriminalsak

– Det er jo et gjentakende problem i Henningsvær at folk fester på sommeren, og forstyrrer nattesøvnen til beboerne, sier Slettan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det blir imidlertid ikke opprettet noen kriminalsak på noen av de involverte i festen, ifølge ham.