Kurt Jenssen.
Kurt Jenssen. Foto: Tor Johannes Jensen

Sp går mot storeslem i Hadsel

Sp, Ap og SV kan få flertall sammen i Hadsel kommunestyre. Men Melbu og omegn Samarbeidsliste ligger an til å bli tredje største gruppe.

Det viser tallene etter forhåndsstemmingen. Med de var 35 prosent av stemmene talt opp litt over klokka 21 mandag kveld.

Her hadde Senterpartiet da 33,0 prosent av stemmene og en framgang på 19,7 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet er bare halvparten så stort som denne periodens samarbeidspartner – på 16.4 prosent. Tilbakegangen deres er på hele 29,1 prosentpoeng.

Tredje størst idet en drøy tredel av stemmene er talt, er Melbu og omegn Samarbeidsliste med 11,1 prosent, ikke langt bak Ap. MoS ser ut til å gå fram med 5,5 prosentpoeng.

Deretter følger Høyre med 9,4 prosent og Venstre med 9,0 prosent av stemmene. Høyre ligger an til å gå 4,9 prosentpoeng fram, og Venstre øker med 5,3.

Fremskrittspartiet har en kraftig tilbakegang på 11,0 prosentpoeng, og per klokka 21 har partiet en oppslutning på 7,2 prosent i Hadsel.

Rødt følger med 6,2 prosent og ser ut til å øke med 3,5 prosentpoeng, foran Sosialistisk Venstreparti med 4,2 prosent og Miljøpartiet de Grønne med 3,4. SV holder fortet fra siste valg og går 0,2 prosentpoeng fram. MdG stilte ikke til valg i Hadsel for fire år siden.

Holder disse tallene, ser det ut til at Sp får 8 mandater i kommunestyret, foran Ap med 4, MoS med 3, Frp, H, V og R med 2 mandater hver, og SV med ett mandat. Da kan Sp, Ap og SV få flertall sammen.