Bodø-ordfører Ida Maria Pinnerød (t.v.) og hennes kollega i Hadsel, Siv Dagny Aasvik. (Innsendt)
Bodø-ordfører Ida Maria Pinnerød (t.v.) og hennes kollega i Hadsel, Siv Dagny Aasvik. (Innsendt)

Storheia skal gi Bodø drahjelp i kampen om å bli kulturhovedstad

I dag leverer fylkeshovedstaden sin formelle anmodning om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. Hadsel kommune og deres folkefjell skal forhåpentligvis bidra til at søknaden står distansen helt inn, går det fram av ei pressemelding.

– En viktig del av Bodøs søknad handler om å inkludere et større publikum og utøvere. Storheia med sin tilgjengeliggjøring for folk med ulikt funksjonsnivå er et utmerket eksempel på hvordan vi kan gjøre dette i praksis, sier bodøordfører Ida Maria Pinnerød.

Forrige helg, da Arctic Race-sirkuset var blant de første gjestene i det unikt tilrettelagte fjell- og turområdet på Hadseløya, det ble også arrangert et rulleskirenn av skilagene i Vesterålen. Historiens første idrettsutøver med funksjonshemming som deltok i konkurranse opp heia, var Isabell Katharina Valen fra Bodø som staket seg helt til topps sittende i sin kjelke med rulleski.

– Helgas rulleskirenn og sykkelritt viser at vi kan ta imot store arrangement som inkluderer flere og som er Europa verdig, sier hadselordfører Siv Dagny Aasvik.

Vil ta hele Nordland i bruk

Nå løftes Storheia frem som arena for et av flere mulige nordlandsarrangement i Bodøs søknad om Europeisk kulturhovedstad under programmet «The Extra Mile». De to ordførerne fra Hadsel og Bodø mener det som kan skille seg ut i søknaden om å bli europeisk kulturhovedstad er nettopp ved å ta i bruk hele Nordland for alle.

– Nordland har så mye spennende kultur og natur å by på, som gjør at et europeisk kulturår vil innebære mange store opplevelser for nordlendingene og andre europeere. Nå skal vi vise hva Nordland kan by på, og jeg gleder meg til å samarbeide med kommuner i hele fylket om ulike prosjekter, sier Pinnerød.