Judith Stordal Myrland og Per Myrland fra Harstad kunne vise fram en imponerende samling strikkeprodukter. (Alle
Judith Stordal Myrland og Per Myrland fra Harstad kunne vise fram en imponerende samling strikkeprodukter. (Alle Foto: Atle Trondsen

Strålende markedsdag på Borkenes

KVÆFJORD: Alt stemte under Bondens Marked på Borkenes. Det var mange utstillere, mange besøkende og mange produkter. Og ikke minst et strålende høstvær med nærmest sommerlig temperatur.

Så mange som 23 produsenter hadde meldt sin ankomst til markedet fra hele distriktet, og de besøkende kunne registrere at her var det et stort utvalg av produkter som kunne besees og eventuelt kjøpes.

Det ble påstått på Facebook at mange som hadde fulle pengebøker på seg da de kom, forlot markedet med tomme pengebøker og fulle poser. Tomme pengebøker kunne vi ikke observere, men derimot så vi en strøm av besøkende som forlot markedet med fulle poser.

Ikke bare mat

Ikke bare lokal mat var utstilt, men også husflidvarer av ulik art, treskjæring, glassprodukter og velvære.

{{imageLeft}}

– Produktene går som varmt hvetebrød, fortalte Johan Helge Elde fra Elde gård der han spanderte smaksprøver på kjente og ukjente som stoppet opp. Han kunne by på produkter som fem sorter poteter, grønnsaker som gulrøtter, rødbeter og tre sorter løk. Noen femtenkilos potetsekker han hadde utstilt, ble fort utsolgt. Hans nabo på Elde, Trygve Ottestad, var også markedsnabo, og solgte ferskt kjøtt. Han var også godt fornøyd med omsetningen.

Johan Helge Elde var godt fornøyd ed omsetningen av potet og grønnsaker.
Johan Helge Elde var godt fornøyd ed omsetningen av potet og grønnsaker. Foto: Atle Trondsen
Trygve Ottestads kjøttvarer var også  populære.
Trygve Ottestads kjøttvarer var også populære. Foto: Atle Trondsen
– Dessverre utsolgt.
– Dessverre utsolgt. Foto: Atle Trondsen
Det var stor tilstrømming til Bondens Marked.
Det var stor tilstrømming til Bondens Marked. Foto: Atle Trondsen

– Fri for ferskt kalvekjøtt

– Vi er fri for ferskt kalvekjøtt, opplyste han etter et par timer.

{{imageLeft}}

Det var nok lokalmatprodusentene som samlet de fleste besøkende, og forårsaket køer til tider utenfor teltene. For her var det litt for enhver smak. Det var kjøtt av lam, gris, kalv, geit, rein, fisk og elg. Bakervarer var det også, med gode tilbud av lefser blant annet.

{{imageLeft}}

Husflidutstillerne var også bra besøkt. Judith Stordal Myrland og Per Myrland fra Harstad kunne vise fram en imponerende samling strikkeprodukter. Blant dem et utvalg Selbuvotter med en utsøkt variasjon i mønsterfarger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Omsetningen går så passelig, fortalte de, – en kunne gjerne ha vært større.

Bondens Marked i Kvæfjord er et populært tiltak, noe som det økende antall besøkende viser.