Bilde fra veikamera på Bjørnfjell.

Sverige forbyr innreise fra Norge

Sverige innfører innreiseforbud fra Norge til Sverige.

– Innreiseforbudet innføres fra midnatt, og gjelder til og med 14. februar, sa innenriksminister Mikael Damberg kl 1430 i en pressekonferense på svensk tv, og åpner samtidig for forlenging ved behov.

Svenske helsemyndigheter har fra før restriksjoner på innreise fra Danmark, melder NRK, og det var ventet et slikt tiltak. Norske myndigheter var allerede varslet om at det ville komme.

Tiltaket kommer i kjølvannet av utbruddet av den «britiske» varianten av koronaviruset i flere kommuner på Østlandet i Norge. Storbritannia er også på listen over land svensk UD frarår reiser til og fra.

Svenskene viser til tiltak som er innført i Oslo-regionen og Damberg sier at man vil unngå at mange tar turen over grensa fra Norge til Sverige, i kjølvannet av utbrudd av den britiske varianten av korona-viruset, og nedstengninger i Norge.

– Dette ville gi risikoen for trengsel på svensk side, med risiko for at det muterte viruset spres ytterligere i vårt land, sa Damberg, men la til at han ikke utelukket at viruset allerede finnes i Sverige.

Damberg understreker også at det gjøres unntak for personer som bor eller arbeider i Sverige, personer som kjører gods eller arbeider i transportsektoren forøvrig, samt personer med «nødvendige familiehensyn».