100 års jubileum: Synnøve Solsem Olsen overbringer kvæfjordkake til hundreåringen Bladet Vesterålen, representert ved journalist Mareno Leonhardsen i Bø, for umiddelbar viderebefordring til Sortland. Foto: Mareno Leonhardsen

Synnøve har lært at hundreåringer, de får kaker. Dermed troppet hun opp hos avisa

BØ: Synnøve Solsem Olsen møtte opp med ei diger kvæfjordkake tirsdag, som honnør for 100 års innsats som lokalavis.

– Bladet Vesterålen har lært oss at når noen feirer hundreårsdag, får de kake av Bladet Vesterålen. Når Bladet Vesterålen runder hundre, har også de fortjent ei kake, sier Solsem Olsen.

Med kaka til Bladet Vesterålen følger gavekort, med bilder fra Fjærvollsanden og havna i Straumsjøen:

– Ingen ting er så hyggelig som å gi en gave – hjemmelaget. Jeg gir den med omtanke og glede til en avis (ansatte) som jeg er så glad for at dere finnes. Vi setter veldig pris på dere. Takk for at dere er der. Hilsen abonnent Synnøve Solsem Olsen. Gratulerer med dagen!

Hva liker du med avisen?

– Det jeg ikke liker med avisa, er hvis den en gang uteblir. Ellers liker jeg godt å ha avisen å bla i, når jeg ligger på sofaen. Også når jeg er borte på reise, må jeg ha Bladet Vesterålen.

– Du har bodd i både Bø og Kvæfjord: Er det noen sak du spesielt tenker tilbake på, fra årene som er gått, når det gjelder lokalavisas dekning?

– Bladet Vesterålen var tilstede da kvæfjordkaka ble kåret til nasjonalkake, det var spesielt, sier forslagsstiller Synnøve Solsem Olsen, som etter dette fikk oppnavnet «kvæfjordkakas mor».

– Det er vel snart tjue år siden – tida går så fort at det stort sett er både mandag og helg. Kanskje man begynner å bli gammel?

– Tror du ikke årsaken heller er at du er mye engasjert, og fyller tida med mangt?

– Av og til er man opptatt, i hvert fall.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg synes det er bra vi har Bladet Vesterålen, og som også har oppmerksomhet til Kvæfjord, hvor jeg har bodd i 37 år. I 2008 flyttet vi tilbake til Bø, og jeg har ikke angret et sekund.

Her har Solsem Olsen engasjert seg som frivillig hjelper, som politiker, og har drevet Åsand brygge som spise- og overnattingssted.

– Da jeg var barn og vi bodde på Fjærvoll, la jeg ikke merke til naturen. Men etter at vi flyttet tilbake, kaller jeg Bø for verdens fineste kommune. I mine øyne er det nemlig det. Vi har en fantastisk fin natur på yttersida av Vesterålen, sier Synnøve Solsem Olsen.

Kake: Synnøve Solsem Olsen overbringer kvæfjordkake til hundreåringen Bladet Vesterålen, representert ved journalist Mareno Leonhardsen i Bø, for umiddelbar viderebefordring til Sortland. Foto: Mareno Leonhardsen