Tunellarbeid i Ryggedalstunellen.
Tunellarbeid i Ryggedalstunellen. Foto: Mareno Leonhardsen

Takplater løsnet i Bøtunellen

Ryggedalstunellen åpnet klokka 18.05 torsdag kveld, etter at veien hadde vært stengt en time i forbindelse med reparasjoner som måtte gjøres etter at ei takplate hadde løsnet.

Byggeleder Magne Berg i Statens Vegvesen forteller til Bladet Vesterålen at veifarende tidligere torsdag sende melding om løse plater og bilde som viste skaden.

– Vi har ikke noen formening om årsaken til at plata løsnet. Det skal ikke være tydelige tegn til at noe har vært borti kledninga. Men det er kraftig vindtrykk av vogntog som kjører gjennom, og det kan være tilstrekkelig, hvis innfestinga av plata er dårlig.

Berg forteller at det er gjort en foreløpig reparasjon, og han har tanker om en mer grundig undersøkelse i tunelltaket.

– Vi har tidligere hatt skade i det området, etter at et slep kjørte i og rev ned noe mer. Portalen var nemlig dobbeltkledt tidligere, med isolasjon imellom. Etter skaden var det vurdert sikrest å fjerne alt som var løst, og vi har ikke fått gjort mer med det siden, sier Magne Berg.

Vol meldte først om skaden.

Stenginga kom nokså overraskende på mange trafikanter, på heimtur av jobb uten å ha hørt om stenging. Det var heller ingen informasjon ved tunellen. Køen av ventende veifarende vokste stadig den timen stenginga varte, og særlig ventet mange biler på Øksnes-sida da det endelig ble åpnet for trafikk igjen.