Maya Knutsen og Khalid Abdu Ali fra Lødingen er plukket ut til en eksklusiv samling for unge handball talent. 21. - 23. juni får de anledning til å vise frem sine kvaliteter i Orkanger.
Maya Knutsen og Khalid Abdu Ali fra Lødingen er plukket ut til en eksklusiv samling for unge handball talent. 21. - 23. juni får de anledning til å vise frem sine kvaliteter i Orkanger. Foto: Svein Rist

Talent fra Lødingen

LØDINGEN: Maya Knutsen og Khalid Abdu Ali fra Lødingen er tatt ut til Norges håndballforbunds talentsamling på Orkanger.

– Vel fortjent, samstemmer Monica Myrland og Hugo Jacobsen, trener for henholdsvis Maya og Khalid.

21. juni setter de to talentene fra Lødingen turen til Trøndelag og samlingen på Orkanger.

– Fantastisk flott at en liten klubb som Lødingen får med to spillere på en så viktig samling. Fra hele Nord-Norge og Trøndelag er det bare 150 spillere totalt som har kommet gjennom nåløyet, fremholder Hugo Jacobsen.

Myrland og Jacobsen er klar på at uttaket av de to talentene ikke er noen tilfeldighet.

– Dette er et resultat av godt treningsarbeid over tid. Maya er utrolig seriøs i treningsarbeidet. Sluntrer aldri unna ei trening og har stor intensitet under øvelsene. I tillegg legger hun ned en betydelig mengde med egentrening. Slik innsats blir det resultat av, sier Monica Myrland.

Det skal som regel mer enn én motspiller til for å stoppe Maya fra å score mål. Om forsvaret mislykkes med å markere henne, skjer det vi ser her. Hun rykker seg fri, og setter ballen sikkert i nettet. (Arkiv
Det skal som regel mer enn én motspiller til for å stoppe Maya fra å score mål. Om forsvaret mislykkes med å markere henne, skjer det vi ser her. Hun rykker seg fri, og setter ballen sikkert i nettet. (Arkiv Foto: Svein Rist

Jacobsen legger heller ikke skjul på at det ikke holder med å følge treninger og kamper til kun ett lag.

– Khalid er utvilsomt et talent. Han har gjort seg bemerket med solid innsats for lagene han spiller på. I tillegg til flere andre som har handball som fritidsaktivitet spiller og trener han på flere lag. Dette gjør det mulig for han å prestere på høyt nivå i flere kamper. En pliktoppfyllende spiller, sier Hugo Jacobsen.

At Lødingen har fått to spillere med på samlingen i Orkanger er en spore til videre arbeid innen handballmiljøet i klubben.

Ifølge Myrland og Jacobsen har Lødingen flere spillere som allerede neste år kan ta steget opp til denne typen samling. Hovedpersonene selv synes det er fint å få en slik sjanse.

– Det er artig å spille handball og artig å bli lagt merke til, sier de to talentene i samtale med lokalavisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva er det som er den største styrken deres?

– Jeg spiller for det meste strek. Jeg føler jeg er flink til å sette sperre for de andre, og flink til å komme meg fri fra de som skal markere meg, sier Maya Knutsen.

– Min posisjon er ving. Hurtighet er vel det jeg scorer mest på. Og så innsatsvilje da, sier Khalid Abdu Ali.