Øksnes kommune. (Illustrasjonsfoto) Foto: Trond K. Johansen

Ti nye smittede i Øksnes: Vurderer flere lokale tiltak

ØKSNES: Smitten øker kraftig i Øksnes kommune.

Søndag kveld melder Øksnes kommune at det per klokka 20.30 er registrert 10 nye koronasmittede i Øksnes.

– Opprinnelse og alle smitteveier for disse smittetilfellene er ikke avklart, men det antas at også disse tilfellene har forbindelse med det pågående smitteutbruddet med opprinnelse i Sortland kommune. Alle de smittede er isolerte og nærkontakter er satt i karantene, opplyser kommunen.

Les også
Øksnes tar grep: Stenger legekontoret

– Smittesporing og testing pågår, og vil fortsette for fullt, og så lenge det er nødvendig, inntil vi har oversikt over smittesituasjonen og smitteveier, heter det videre.

– I dag er det testet cirka 130 personer. De neste dagene vil testperioden utvides, slik at flest mulig kan teste seg. Det må forventes flere smittede de neste dagene, melder kommunen.

– Utbruddet i Vesterålen anses som omfattende og uoversiktlig, og vi oppfordrer alle innbyggere i Øksnes på det sterkeste om å være forsiktig og ekstra nøye med å holde avstand (helst 2 meter), opprettholde god håndhygiene og bruke munnbind på steder der det er mange personer, lyder oppfordringa.

– Vi minner om de lokale tiltakene som er iverksatt, og oppfordrer alle til å være med på en felles dugnad for å bekjempe smitten, skriver kommunen i ei pressemelding.

Ytterligere lokale tiltak vil bli vurdert, understrekes det.