Klassequizen: Ragnhild Reinholtsen, Kristian Sandberg Johansen og Victoria Sørensen. Foto: Therese Bergersen, NRK

Tida gikk fra Holmstad

SORTLAND: Det ble ikke finaleplass for Holmstad skole i Klassequizen.

Ragnhild Reinholdtsen, Kristian Sandberg Johansen og Viktoria Sørensen endte på tre poeng i klassequizen fredag, dermed ble det ingen finaleplass.

Flere ganger kunne man tydelig merke at det ble for knapp tid for de tre å finne riktig svar til programleder Therese Bergersen, som likevel måtte sette stopp når klokka slo stopp.

De fire kategoriene var i dag «dikt», «tall», «forskjell» og «tre», med spørsmål om alt fra flo og fjære, diktator Franco, opphavsmann til diktet If, popgrupper, antall spillere på et basketlag og grunnstoffet betegnet som Li.

– Det burde vi svart riktig på, uttalte laget da rap-gruppa Carpe Diem var fasit – eller Carpe. Men like enkelt er det ikke under tidspress.

At Tallin er hovedstad i Estland, at høyvann kalles flo og at misteltein er en snylteplante knyttet til julehøytida, traff elevene perfekt på.

Les også
Stokmarknes i klassequiz-toppen

Kommende uke fortsetter Klassequizen på radio NRK Nordland på morgenen, med reprise på ettermiddagen. Da bærer det til ungdomsskoler i Bø, Andøy og Øksnes – tirsdag, onsdag og torsdag. Så drar programleder Therese Bergersen videre til Lofoten. Vi har allerede to skoler blant de tre som så langt troner på topp i Nordland, med 11 poeng av 12 mulige. Det er Lødingen og Stokmarknes. Kan noen slå dem, eller slå følge blant fire skoler til fylkesfinalen?

Les også
Sterkt av Lødingen i Klassequizen