annonse

Tilstanden er stabil, men Trond blir på sykehuset

Trond Løkke01
Trond Løkke01: Trond Løkke. (Foto: Tone M. Sørensen)

HADSEL/SORTLAND: Tilstanden er stabil for leder i Vesterålen turlag, Trond Løkke, som ble tatt av snøskred ved Trollfjordhytta søndag. Men han blir på Universitetssykehuset i Tromsø nok et døgn, melder DNT.

Mareno Leonhardsen

– Det var styreleder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke, som ble tatt av skred ved Trollfjordhytta søndag, melder Den norske turistforening, DNT i ei pressemelding. Løkke har bred erfaring fra friluftsliv og har vært turleder og frivillig i Vesterålen turlag i en årrekke.  

Turfølget på ni‬ var på Trollfjordhytta i anledning en styresamling i Vesterålen Turlag. Skredet gikk da følget var på vei ned, rundt 300 meter fra hytta langs den anbefalte vintertraséen. Løkke ble funnet etter 1,5 time under snøen, og fraktet ut. Tilstanden er mandag formiddag stabil, og han blir på sykehuset ett døgn til.  

- Vi er veldig glade for at dette gikk bra, og at alle som var involvert er i trygge hender. Vi vil gjerne takke redningsmannskapene og alle som bidro til at Trond ble funnet så fort og fraktet i sikkerhet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Turfølget gikk på truger. Resten av gruppa ble igjen på Trollfjordhytta, sammen med en representant fra politiet. Politiet har fraktet disse trygt ned i dag, mandag.

Trond Løkke har sendt samme melding til Bladet Vesterålen som til NRK, der han ber om tid til å bearbeide opplevelsen før han uttaler seg, og viste til DNT sentralt for kommentarer.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse