To smittet: To personer har fått påvist koronasmitte i Hadsel hittil denne uka. Foto: Tor Johannes Jensen

To har fått påvist koronaviruset – disse reglene gjelder i kommunen nå

HADSEL: Selv om det er tegn til at den nasjonale smittebølgen er på vei ned, viderefører Hadsel kommune de innførte koronatiltakene.

Det opplyser kommunen i ei pressemelding fredag ettermiddag.

Les også
Nytt koronatilfelle: Nærkontakt er smittet, mange satt i karantene

For første gang siden august, ble det torsdag påvist koronasmitte i Hadsel kommune. En rekke personer på vedkommendes arbeidssted, Melbu Systems AS, er testet og svarene er ventet å komme i løpet av fredag.

Les også
Nytt korona-tilfelle i Hadsel: – Sannsynligvis smittet på jobb

– Vi kommer til å informere på kommunens hjemmeside, Facebook-side og i media, så snart vi har ny informasjon, melder kommunen.

Viderefører tiltakene

Uavhengig av dette har kommunens kriseledelse bestemt at de forebyggende smittevernstiltakene som ble innført for en måned siden, videreføres i uke 50 og 51.

Les også
– Et mysterium hvor smitten kommer fra, sier leder i korona-rammet bedrift

– Vi forstår at det er mange som er bekymret over at det nå er testet mange på en arbeidsplass i kommunen. Hadsel er en liten kommune, hvor mange kjenner hverandre, og det er forståelig at koronautbruddet kjennes nærmere når vi har smitte lokalt, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Han understreker at alle nærkontakter til den smittede er kartlagt og informert. Dersom noen av de som nå er testet skulle vise seg å være smittet, vil deres nærkontakter bli kontaktet.

– Mange synes det er vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg hvis man bor i samme husstand som en nærkontakt, eller er kjæreste eller nær kollega med en nærkontakt. Det er viktig å understreke at det er stor forskjell på en smittet og en nærkontakt. Bor du med en smittet skal du i karantene. Bor du med en nærkontakt, kan du leve som normalt selv, men du bør holde avstand til den i husstanden som er nærkontakt, sier kommuneoverlegen.

Tiltak som gjelder i uke 50 og 51

• Servicetorget blir fysisk stengt, men vi er tilgjengelige på telefon, e-post og det digitale servicetorget. Publikumsmottaket til NAV vil også være stengt i samme tidsrom.

• Det oppfordres til at både administrative og politiske møter gjennomføres digitalt så langt det er praktisk mulig. Maks antall personer på fysiske møter er 10, med minst én meters avstand. Det gjøres unntak for opplæringstiltak i skolene, samt undervisning.

• Administrativt ansatte som har mulighet til å ha hjemmekontor oppfordres til å ha det. Unntak skal avklares med nærmeste leder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• Det frarådes å reise ut av kommunen for å delta på møter eller jobbrelaterte aktiviteter. For kommunalt ansatte MÅ unntak avtales med leder.

• Med henvisning til føringer fra nasjonale myndigheter om å begrense antall sosiale kontakter, presiseres det at personal-/avdelingsfester og julebord ikke arrangeres for kommunalt ansatte. Selv om de samme menneskene jobber sammen til daglig, blir avstands- og hygienetiltakene vanskeligere å overholde når mange mennesker samles i et lokale til mat og drikke.

• Dersom det utvikler seg et lokalt utbrudd i Hadsel, kan det bli aktuelt med tiltak på kort varsel.

Det vil gjøres en ny vurdering av tiltakene i løpet av uke 51, opplyser kommunen.